Danmark lover terrorbevægelse kamp til stregen

»Det er meget uhyggeligt og tragisk. Det er et angreb, vi på det skarpeste fordømmer,« siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Den somaliske terrorbevægelse al-Shabaab har påtaget sig skylden for angrebet, der ifølge nyhedsbureauet AFP har kostet mindst 59 personer livet og såret 175.

»Det er al-Shabaabs kolde og kyniske krampetrækninger, efter de er blevet presset meget tilbage i Somalia. Nu går de målrettet efter terrorangreb, og det har vi set flere eksempler på,« siger Christian Friis Bach.

Han bebuder, at Danmark er klar til at sende ekstra penge til Amison, der er Den Afrikanske Unions fredsbevarende styrke, som kæmper mod al-Shabaab i Somalia.

»På den store Somalia-konference, der blev afholdt i mandags, var et af emnerne, hvordan vi kan styrke Amisons indsats i Somalia. Amison har gjort det rigtig godt - de har trængt al-Shabaab i baggrunden. Men de er presset på ressourcer, og især næste år kan der komme et ekstra behov for yderligere finansiering,« siger Christian Friis Bach og uddyber:

»Der var vores budskab allerede i mandags, at Danmark vil forsøge at finde ekstra penge, og vi vil også forsøge at tage kontakt til andre lande for at få dem til at bidrage med ekstra penge til Amison«.

Christian Friis Bach bebudede i forbindelse med konferencen sidste mandag, at regeringen er klar til at udvide den danske bistand til Somalia med 300 millioner kroner ekstra fra 2015-2017.

Dagens Gossip