Danmark må undvære Line Jørgensen i VM-kamp

Danmarks chance for at lukke VM-gruppespillet med en sejr over Montenegro synes forringet. Line Jørgensens knæ er hævet.

- Line Jørgensen sidder over. Hendes ene knæ er hævet, og derfor sidder hun over, siger assisterende landstræner Søren Herskind godt en time før kampstart fredag aften.

Herskind og resten af den danske lejr håber, pausen fredag kan hjælpe Jørgensen til at blive klar til søndagens 1/8-finale i Herning.

- Vurderingen er, at chancen, for at hun kan spille om to dage, er betydeligt større, hvis hun ikke spiller i dag, siger Søren Herskind.

Trænerduoen har også besluttet, at Anna Sophie Okkels skal have en del spilletid mod Montenegro. Okkels kom ind i turneringen efter Danmarks anden kamp mod Tunesien, da playmaker Lotte Griegel måtte forlade VM-lejren med et overrevet korsbånd.

- Okkels skal have en del spilletid i dag. Det er ved at være på tide, hvis vi skal have hende spillet godt ind på holdet inden de vigtige kampe.

- Vi håber, at hun kan blive lidt mere tryg ved at få noget spilletid i dag, siger Søren Herskind.

Både Okkels og Kristina Kristiansen havde store problemer på playmakerpladsen i den seneste kamp mod Ungarn. Okkels er mere en klassisk backtype, men når spillet ikke lige kører for Kristiansen, er det i første omgang Okkels, der satses på.

Danmarks kamp mod Montenegro begynder klokken 20.45

/ritzau/

Dagens Gossip