Danmark med nyt midterforsvar mod Georgien

Ikke desto mindre er det en vigtig testkamp for landstræner Morten Olsen forud for VM-kvalifikationskampen mod Armenien tirsdag i Parken. Derfor var det næppe en god nyhed, at landstræneren ud over en skadet Daniel Agger også må se bort fra makkeren i midterforsvaret, Simon Kjær.

Han døjer med en overbelastningsskade i lysken og vælger at stå over mod Georgien for at blive helt klar til Armenien-kampen. Så det tyder på, at makkerparret i stedet bliver FCNs Jores Okore og Andreas Bjelland fra Twente.

De kender ganske vist hinanden fra FCN-tiden, men det er stadig ikke idealopstillingen for Morten Olsen. Han kan dog få testet Andreas Bjelland, som er tilbage på landsholdet for første gang i et år.

- Jeg synes selv, at jeg har fundet tilbage til mit gamle niveau, og det fik jeg også vist i slutningen af sæsonen i Holland. Så derfor vil det være rart at få spilletid på landsholdet igen, så jeg også kan vise, at jeg er tilbage der, hvor jeg skal være, siger Andreas Bjelland før landsholdets træning tirsdag aften i Aalborg.

Han brækkede en knogle i den ene fod, og det kostede ham otte måneder i sin første sæson i hollandske Twente. Derfor har Bjelland heller ikke været med landsholdet siden EM-slutrunden.

- Det har været en frustrerende tid at være uden for, men jeg har forsøgt at holde landsholdet ude af hovedet og bare fokuseret på min genoptræning og det at komme tilbage for klubholdet. Nu står jeg så her, og det er en stor bonus ovenpå det hårde arbejde i genoptræningen, forklarer Bjelland.

Der var tirsdag aften solgt knap 5.000 billetter til Georgien-kampen, men FCK's Lars Jacobsen ser mange faktorer til det.

- Der har været så meget fodbold. Det er godt vejr, og folk er blevet lidt mere selektive i forhold til, hvilke kampe de tager ind til. Vi kan ikke gøre så meget andet end at forsøge at vinde kampene. Vi ville jo alle gerne have spillet for fulde huse, men skulle vi nok have vundet EM, siger Lars Jacobsen med et kækt smil.

Dennis Rommedahl er også tvivlsom til kampen, og det kan give plads til hjemmebanefavoritten AaBs Kasper Kusk på højrekanten.

Dagens Gossip