Danmark påtager sig favoritværdighed mod Serbien

Uoverensstemmelser mellem landstræneren og fire serbiske stjernespillere har gjort, at Serbien er mødt op til VM i Danmark i en på papiret noget svækket udgave.

Men selv om holdet i perioder har vist flot spil og fik et point i kampen mod Montenegro, så er Danmark favorit til kampen, og den rolle påtager et par af spillerne sig gerne.

- Det synes jeg, vi skal gøre. Vi har hjemmebanen, siger venstrebacken Stine Jørgensen, som efter to kampe er Danmarks topscorer med 11 mål.

Det mener også stregspiller Stine Bodholt, som tror på, at hjemmebanen for alvor vil komme Danmark til gavn mod Serbien.

- Jeg synes godt, vi kan påtage os favoritrollen. Vi har hjemmebanen her, og forhåbentlig kommer publikum også lidt mere op i forhold til at påvirke dommerne mere, siger hun.

Serbernes spil i de første kampe har dog aftvunget respekt i den danske lejr, og man tager intet for givet til kampen trods de manglende stjerner hos Serbien.

- Vi skal levere end ydmyg, kontrolleret og meget fokuseret indsats, for det er et godt hold, og de kommer med alt, hvad de ejer. Så vi skal bare være 120 procent klar, lyder det fra Ann Grete Nørgaard.

Netop fraværet af de fire stjerner kan mentalt være en fordel for serberne, mener Stine Jørgensen.

- Det ligner, at fraværet af deres fire store profiler gør, at de er rykket lidt tættere sammen, og de spiller måske lidt uden pres, siger hun.

Serbien har et enkelt point efter to kampe, da holdet fik uafgjort mod Montenegro, inden det blev til et nederlag mod Ungarn.

Danmark har vundet stort over både Japan og Tunesien og har de maksimale fire point inden kampen tirsdag.

/ritzau/

Dagens Gossip