Danmark pudser VM-form af med sejr over Sverige

05/01/2015

11 dage inden den første VM-kamp i Qatar pudsede de danske håndboldherrer mandag aften formen af med en kneben 24-23-sejr ude over Sverige.

Højrefløjen Hans Lindberg scorede det afgørende danske mål få sekunder før tid efter en særdeles jævnbyrdig affære.

Det vakte minder, at Danmark skulle spille testkampen i Malmö Arena. For fire år siden var arenaen nærmest en hjemmebane ved VM i Sverige, hvor Danmark nåede hele vejen til finalen.

I 2011 endte det dog med et nervepirrende finalenederlag til Frankrig efter overtid. Siden da er danskerne nået i tre finaler ved de seneste slutrunder, hvor det er blevet til EM-guld, VM-sølv og EM-sølv.

Mandag aften var Malmö Arena overraskende velbesøgt, og de 7348 tilskuere skabte en god stemning på lægterne.

Danmark var langt fra VM-formen i første halvleg, hvor det blev til alt for mange tekniske fejl og dårlige afleveringer.

De to nabolande fulgtes pænt ad frem til 9-9, inden svenskerne for første gang i kampen kom foran med to mål.

Sverige kunne have bragt sig foran med tre-fire mål lige inden pausen, men Niklas Landin diskede op med flere klasseredninger, som i stedet førte til danske kontramål. Og så stod det kun 11-10 til Sverige ved pausefløjt.

Playmakerne Bo Spellerberg og Morten Olsen var ikke med for Danmark på grund af skader, men ellers var de øvrige 17 i VM-bruttotruppen med. Tre skal sorteres fra den endelige trup.

Mikkel Hansen - en af de stensikre VM-spillere - leverede en blandet indsats i første halvleg, men i anden halvleg løftede han sit spil og scorede tre mål på fem minutter. Han endte som kampens topscorer med otte mål - heraf fem i anden halvleg.

Den danske landstræner Gudmundur Gudmundsson skiftede hyppigt ud for at give spilletid til så mange som muligt - helt i tråd med forgængeren Ulrik Wilbek.

Danmark kom måske af samme årsag aldrig ind i en god rytme, og det danske angrebsspil var hakkende og under vanligt niveau.

Det svenske forsvar stod solidt anført af Tobias Karlsson, som også fik lov at tage godt fat i danskerne af de serbiske dommere.

Men Hans Lindberg var ligeglad. HSV-fløjen scorede iskoldt det afgørende mål kort før tid, inden keeper Jannick Green reddede et svensk forsøg i den anden ende. Og så var sejren i hus.

Næste opgave for Danmark bliver træningsturneringen Totalkredit Cup, hvor der venter endnu tre testkampe i weekenden. Den første af dem spilles i Odense fredag aften mod Slovenien.

Ved VM i Qatar skal Danmark for første gang i aktion mod Argentina i det indledende gruppespil 16. januar.