Danmark sænker Tjekkiet i nyt VM-straffedrama

15/05/2016

Ishockeylandsholdet fortsætter med at imponere ved VM i Rusland, hvor Danmark søndag eftermiddag slog stormagten Tjekkiet på straffeslag efter 1-1 i den ordinære kamp og overtid.

Lars Eller, Nikolaj Ehlers og Nicklas Jensen var alle sikkerheden selv i straffeslagsafgørelsen og skabte stor jubel blandt det russiske publikum.

Det er tredje gang i træk, at Danmark tager point fra Tjekkiet ved et VM, men det smager særlig sødt i år, fordi tjekkerne har været meget stærkt spillende hidtil i turneringen.

Med resultatet er Danmark under alle omstændigheder sikret overlevelse i det bedste selskab inden sidste puljekamp mod Kasakhstan, og som holdet har spillet i Moskva, er niveauet da også til meget mere end det.

Morten Madsen sikrede overlevelsen med sin udligning til 1-1 i powerplay kort inde i tredje periode, efter at den tjekkiske målmand havde halvklaret Frederik Storms forsøg.

Det var en velfortjent belønning til et dansk hold, der leverede en virkelig disciplineret indsats befriet for de unødvendige udvisninger, der har været en plage tidligere i turneringen.

Danmark burde være kommet på 1-1 sidst i anden periode, da man spillede fem mod tre i næsten to minutter, og det var for dårligt, at den tjekkiske målmand ikke blev udfordret mere end en enkelt gang i den fase.

Forinden havde tjekkerne bragt sig foran på en kontrascoring, efter at Nikolaj Ehlers havde tabt pucken i et ambitiøst forsøg på en piruette-aflevering til Jannik Hansen.

En ærgerlig scoring at indkassere i en kamp, hvor målmand Sebastian Dahm igen var stærkt spillende og formåede at frustrere tjekkerne med sine gode placeringer i buret.

I første periode måtte han dog have hjælp af Daniel Nielsen, der mirakuløst reddede pucken på stregen, da Dahm var udspillet i en tjekkisk to-mod-en-situation, men ellers beviste den danske målmand igen, at han er blandt VM's bedste på posten.

Landstræner Jan Karlsson havde inden kampen for første gang ændret i sine angrebskæder og sendt Morten Poulsen op i tredjekæden i stedet for Patrick Bjorkstrand, som ikke har haft sidste års høje niveau.

Bjorkstrand så faktisk bedre ud i fjerdekæden, hvor spillet er lidt mere simpelt, og hvor han kan udnytte sin hurtighed, mens pågående Poulsens indsats var en lidt blandet omgang.

Danmark spiller sin sidste gruppekamp mod Kasakhstan mandag aften klokken 19.15.