Danmark samler ind til de allerfattigste i verden

Skrevet af admin

31/12/2015

Mest læste i dag

Den årlige Danmarks Indsamling afvikles i 2016 for tiende gang, og denne gang er fokus rettet mod verdens allerfattigste.

12 humanitære organisationer og DR går sammen om at samle penge ind til projekter, der gør en forskel for nogle af de mere end 800 millioner mennesker, der ifølge FN lever i ekstrem fattigdom.

- Ansigtet på ekstrem fattigdom er familier, som må klare sig uden adgang til helt basale ting som rent drikkevand, lægehjælp og skoler, som vi andre tager for givet.

- Uden hjælp risikerer disse befolkningsgrupper at blive fastholdt i kronisk fattigdom og uden mulighed for at skabe en værdig tilværelse og en fremtid.

- Det sætter vi ind over for med årets Danmarks Indsamling, siger Karin Aaen, der er kommunikationschef hos Unicef Danmark og talsmand for Danmarks Indsamling.

I perioden op til det store tv-show fra Tivolis Koncertsal lørdag 6. februar vil en række af DR's radio- og tv-kanaler slå et slag for den gode sag med indslag, auktioner og konkurrencer.

- DR ser frem til at rette opmærksomheden mod disse vigtige historier, der normalt ikke fylder meget i mediebilledet.

- Derudover vil vi meget gerne bygge oven på resultatet fra de første ni år sammen med danskerne, som allerede har gjort en forskel for mere end syv millioner mennesker gennem årene, siger DR-redaktør Anders Thomsen.

De indsamlede penge i år vil gå til 12 konkrete projekter. De omfatter blandt andet bedre adgang til rent drikkevand i Zambia og mulighed for behandling af hiv og aids i DRCongo.

/ritzau/