Danmark seedet i andet lag ved EM-lodtrækning

Det danske fodboldlandshold er seedet i andet lag, når Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) 23. februar trækker lod til kvalifikationspuljerne til EM i Frankrig 2016.

Uefa har fredag offentliggjort lodtrækningsproceduren og inddelt de 53 lande i seks forskellige seedningslag, og her havnede Morten Olsens mandskab altså i det næstøverste lag.

Topseedet er Spanien, Tyskland, Holland, Italien, England, Portugal, Grækenland, Rusland og Bosnien-Hercegovina.

EM-slutrunden bliver udvidet fra 16 til 24 hold, hvilket betyder, at også en tredjeplads i puljerne kan give adgang til turneringen.

Landene inddeles i ni puljer, og de to bedste i hver pulje er sikret direkte billet til Frankrig. Det samme er den bedste af de ni treere, mens de otte øvrige spiller playoff om de fire sidste EM-pladser.

Danmark er sikker på at undgå Ukraine, Kroatien, Sverige, Schweiz, Belgien, Tjekkiet, Ungarn og Irland, som også er i andet seedningslag.

Frankrig er som værtsnation født deltager, men som noget nyt skal værterne være med i en af kvalifikationspuljerne.

Franskmændene placeret i den af kvalifikationspuljerne, der kun indeholder fem lande, men Frankrigs kampe gælder dog ikke om point. I stedet bliver der tale om testkampe mod gruppens øvrige hold på de frie spilledatoer.

For første gang er Gibraltar en del af lodtrækningen. Det britiske enklave er seedet i nederste lag, og det ligger allerede fast, at Gibraltar af politiske grunde ikke kommer i pulje med Spanien.

/ritzau/

Dagens Gossip