Danmark sender skib til Middelhavet efter tyrkisk ønske

Et dansk kommandoskib vil som en direkte konsekvens af Ruslands øgede aktiviteter i Syrien formentlig snart blive en del af Natos stående flådestyrke i Middelhavet, skriver Jyllands-Posten.

Tilbuddet fra den danske regering kommer efter en opfordring fra Tyrkiet til forsvarsalliancens 27 øvrige medlemmer om at vise solidarisk støtte efter russiske krænkelser af tyrkisk luftrum og indsættelse af avancerede missilsystemer i Syrien.

- Tyrkiet har efterspurgt forsikrende tiltag fra Nato i lyset af den ustabilitet og ændrede sikkerhedssituation, som de oplever i det østlige Middelhav, siger udenrigsminister Kristian Jensen (V) i en skriftlig kommentar til Jyllands-Posten.

- Det støtter vi aktivt op om gennem vores tilbud om at bidrage til flådestyrkerne, men det er uafhængigt af den nylige nedskydning af det russiske fly, fortsætter ministeren.

Han henviser til, at Tyrkiet sidste uge skød et russisk kampfly ned, efter at det - ifølge tyrkerne - adskillige gange havde krænket tyrkisk luftrum. Det benægter Rusland.

Anmodningen fra Ankara kom dog allerede i oktober, skriver Jyllands-Posten.

Det danske skib skal formentlig bidrage til flådestyrken i Middelhavet over en periode på tre måneder næste år.

På et møde mellem Natos udenrigsministre tirsdag og onsdag i Bruxelles ventes flere andre Nato-lande også at svare positivt på den tyrkiske anmodning ifølge avisen, der har sine oplysninger fra "centrale Nato-kilder".

/ritzau/

Dagens Gossip