Danmark sigter efter ti OL-medaljer i Rio

For fire år siden hentede de danske atleter ni medaljer ved OL i London, og den bedrift skal toppes i Brasilien, hvis målsætningen skal indfris.

Målsætningen ved sommerens OL i Rio er ti medaljer. Det meddelte Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark på et pressemøde torsdag i Idrættens Hus i Brøndby.

For et års tid siden meldte man en ambition ud, og også den lød på ti danske medaljer i Rio. Nu er ambitionen blevet til en decideret målsætning, og den er ifølge DIF's OL-chef, Morten Rodtwitt, en "tand mere forpligtende".

Målsætningen om ti medaljer er ambitiøs. Danmark har ikke vundet et tocifret antal OL-medaljer siden legene i London i 1948.

Ydermere har flere af de oplagte danske medaljekandidater oplevet store problemer.

Badminton-herredoublen og OL-sølvinderne fra 2012, Mathias Boe og Carsten Mogensen, er havnet i en usikker situation, efter at Mogensen for to uger siden faldt om med en aneurisme i hjernen.

Det er tvivlsomt, om Mogensen kan vende tilbage til elitebadminton - og i så fald, om han kan nå at blive klar til OL.

For nylig blev dansk sejlsport ramt af en skilsmissebombe, da 49'er-sejlerne Jonas Warrer og Anders Thomsen gik fra hinanden. Warrer er tidligere OL-guldvinder fra 2008 og forsøger nu at blive OL-klar med en ny makker.

Derudover forsøger bryderen Mark O. Madsen at komme sig 100 procent efter en hjernerystelse.

Danmark hentede ved legene i London i 2012 to medaljer af guld, fire af sølv og tre af bronze. Den officielle danske målsætning var dengang otte medaljer og blev altså overgået.

Torsdagens udmeldte målsætning forud for legene i Rio kan blive justeret tættere på OL, der begynder 5. august.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip