Danmark sigter efter ti OL-medaljer i Rio

For fire år siden hentede de danske atleter ni medaljer ved OL i London, og den bedrift skal toppes i Brasilien, hvis målsætningen skal indfris.

Målsætningen ved sommerens OL i Rio er ti medaljer. Det meddelte Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark på et pressemøde torsdag i Idrættens Hus i Brøndby.

For et års tid siden meldte man en ambition ud, og også den lød på ti danske medaljer i Rio. Nu er ambitionen blevet til en decideret målsætning, og den er ifølge DIF's OL-chef, Morten Rodtwitt, en "tand mere forpligtende".

Målsætningen om ti medaljer er ambitiøs. Danmark har ikke vundet et tocifret antal OL-medaljer siden legene i London i 1948.

Ydermere har flere af de oplagte danske medaljekandidater oplevet store problemer.

Badminton-herredoublen og OL-sølvinderne fra 2012, Mathias Boe og Carsten Mogensen, er havnet i en usikker situation, efter at Mogensen for to uger siden faldt om med en aneurisme i hjernen.

Det er tvivlsomt, om Mogensen kan vende tilbage til elitebadminton - og i så fald, om han kan nå at blive klar til OL.

For nylig blev dansk sejlsport ramt af en skilsmissebombe, da 49'er-sejlerne Jonas Warrer og Anders Thomsen gik fra hinanden. Warrer er tidligere OL-guldvinder fra 2008 og forsøger nu at blive OL-klar med en ny makker.

Derudover forsøger bryderen Mark O. Madsen at komme sig 100 procent efter en hjernerystelse.

Danmark hentede ved legene i London i 2012 to medaljer af guld, fire af sølv og tre af bronze. Den officielle danske målsætning var dengang otte medaljer og blev altså overgået.

Torsdagens udmeldte målsætning forud for legene i Rio kan blive justeret tættere på OL, der begynder 5. august.

/ritzau/

Dagens Gossip