Danmark skal ikke dræbe flere civile

Enhedslisten kritiserer skarpt, at regeringen med statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i spidsen nu åbner op for et indgreb i Syrien uden om FN.

På den måde risikerer Danmark at være med til at optrappe situationen med flere civile ofre som konsekvens, påpeger Enhedslistens forsvarsordfører, Nikolaj Villumsen.

- Vi har alle sammen lyst til at handle, når vi ser de billeder fra Syrien, som vi har set de seneste to år.

- Men det er helt afgørende, at vi handler, så det gavner den syriske civilbefolkning, og jeg frygter, at bombardementer kun kommer til at gøre det værre for dem, siger Villumsen og fortsætter:

- Det virker ærlig talt som om, at det er Washington, der fører Danmarks udenrigspolitik. Jeg synes, det er vigtigt, at vi prioriterer en international retsorden gennem FN, og at vi tænker på de syriske civile, som vi ikke skal være med til at dræbe flere af, siger Villumsen.

Frem for støtte til et militært indgreb ønsker Enhedslisten, at regeringen gør mere ud af den humanitære hjælp til de civile ofre i Syrien.

- Danmark kan helt konkret hjælpe humanitært, og så lægge pres på, at der kommer en politisk forhandlingsløsning. Det er kun gennem en politisk forhandling, at vi får løst borgerkrigen i Syrien, siger Villumsen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip