Danmark skal lære af norske terrorerfaringer

»I Danmark holder vi mange øvelser, men vi kan alle blive bedre til at tage ansvar for at omsætte læringen til reelle forandringer. 22. juli-kommissionen (der undersøgte myndighedernes indsats i forbindelse med angrebet, red.) konkluderede netop, at forberedelse i form af øvelser, planlægning og koordination er fundamentet til at håndtere kriser,« siger Henning Thiesen, Beredskabsstyrelsens direktør.

Sammen med Sundhedsstyrelsen, Rigspolitiet og Forsvarskommandoen har styrelsen lavet den nye øvelsesvejledning, der skal forbedre kvaliteten af øvelserne og sørge for, at man tager ved lære af erfaringerne og udvikler beredskabet.

Vejledningen indeholder blandt andet skabeloner, som organisationer kan drage nytte af, samt konkrete forandringer i beredskabet.

»Jeg håber, at alle med ansvar for beredskab vil tage vejledningen til sig, så erfaringerne fra øvelser kommer ud i vores organisationer, hvor de kan gøre gavn næste gang, vi står over for en alvorlig krise,« siger Henning Thiesen.

Målgruppen for den nye vejledning er organisationer og personer, der udvikler beredskabet gennem øvelser, herunder kommuner, regioner, politikredse, ministerier, styrelser og private virksomheder med beredskabsansvar.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip