Danmark skal lære USA om vindenergi

Det er mere end blot håndtryk og gode minder, statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) får med hjem fra USA.

Med i kufferten er en underskrevet aftale med USA om, at Danmark stiller sin viden om vindenergi til rådighed for de amerikanske myndigheder.

Og det er noget, der vækker glæde i den danske delegation, som er med på besøget. Sammen med delegationer fra de øvrige nordiske lande sætter de sig til bords under en statsmiddag med den amerikanske præsident, Barack Obama.

- Den grønne omstilling har momentum i USA lige nu. Det skal vi udnytte i Danmark. Som frontløber på området har vi en enestående mulighed for at øge vores eksport af grøn energiteknologi betragteligt, siger Lars Løkke Rasmussen i en skriftlig kommentar.

Danmark er blandt de førende lande inden for vindenergi, og derfor vil USA trække på Danmarks erfaring med havvindmøller.

Derfor har Danmark underskrevet aftalen med USA, så der kan sættes gang i vindmøllevingerne ud for de amerikanske kyster.

- Målet er at skabe vækst og arbejdspladser på begge sider af Atlanten. Dong er eksempelvis allerede ved at etablere sig i staten Massachusetts, hvor amerikanerne arbejder på at opføre USA's første havvindmøllepark, siger statsministeren.

Landbaseret vindenergi er den hurtigst voksende energikilde i USA, og Det Hvide Hus ønsker at sætte gang i indsatsen for havvindmøller også.

Selve mødet med Barack Obama varede to timer og kredsede om fem emner: sikkerhed, klima, migration, global udvikling og handel.

Statsministeren vil også bruge besøget i Washington til at fremme mulighederne for dansk erhvervsliv i USA.

Det skal ske ved at genetablere et netværk af kongresmedlemmer med særlig interesse i at styrke samarbejdet med Danmark og dansk erhvervsliv.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip