Danmark skiber ladcykler og tonsvis andet udstyr til OL

Ti massagebrikse, fire romaskiner, energiprodukter og 28 dannebrogsfarvede cykler. Det er bare nogle af de ting, der skal sejles hele vejen fra Danmark til Brasilien.

De danske atleter skal til OL i august bruge flere tons udstyr, som skal sendes den lange vej til Rio de Janeiro.

Noget skal afsted med fly, men 2,5 tons udstyr bliver skibet af sted i en container allerede 1. juni. For når der skal sendes så meget udstyr den lange vej, gælder det om at få det sendt så billigt som muligt.

Det fortæller Jakob Ovesen, der er projektleder i Danmarks Idrætsforbund og står for at koordinere fragten.

- Vi prøver at få så meget med skibet som muligt, fordi det koster markant mindre end med luftfragt. Der kommer dog også noget, som skal med luftfragt.

- Det er blandt andet kakaomælk på grund af holdbarhed og ekstra tøj fra OL-kollektionen, siger Jakob Ovesen.

De danske OL-deltagere kan blandt andet cykle rundt på cykler i danske farver i Brasiliens hovedstad. Der bliver nemlig sendt 28 cykler afsted, som atleterne skal bruge til at komme rundt i den olympiske by.

- Der kommer til at bo omkring 15.000 mennesker i OL-byen, så den er forholdsvis stor, og man skal jo frem og tilbage en del gange, så vi har tre ladcykler og 25 almindelige cykler, som man kan bruge, når man skal spare benene lidt.

- Man kan sige, at det kun er en kilometer, man skal gå, men i forhold til alle de andre ting, der bliver gjort for at optimere atleternes præstation, er det også en lille brik, som kan gøre en forskel, siger Jakob Ovesen.

Derudover får danskerne flag, plakater og bannere med, så man kan få øje på de danske farver i OL-byen.

Indtil videre er mere end 40 danske atleter officielt udtaget til OL, hvor de skal dyste om medaljer. Forventningen er, at Danmark får i omegnen af 120 atleter med i Rio.

Flere danske roere er udtaget, og de får brug for en del udstyr fra containeren. De skal nemlig både have køleskabe, telte, feltsenge og liggeunderlag med til den olympiske by.

- Feltsengene skal bruges på anlægget, hvor de skal træne og konkurrere. De skal ikke bruge dem til nattesøvn, men de skal bruges til at slappe af mellem træninger eller før konkurrencerne, forklarer Jakob Ovesen.

Roerne har desuden saunaposer med, som de kan bruge til at komme ned i vægt.

Selv om man ville kunne få både massagebrikse og ultralydsskannere i Brasilien, er det vigtigt at få nogle af tingene med hjemmefra, forklarer Jakob Ovesen.

- Man kan få alt i Brasilien, men det er også rart at bruge noget, man kender. Atleterne begynder for eksempel ikke at drikke af energidrikke, som de ikke kender.

- For at fysioterapeuterne kan levere, har de også brug for det, de er vant til hjemmefra, siger han.

Desuden pakkes den danske container, der skal afsted med skib, med blandt andet hjertestartere, kontorudstyr, krykker og badevægte.

OL-deltagernes personlige udstyr skal selvfølgelig også med. Det gælder blandt andet kajakker, sejlbåde og ammunition til skytterne, hvoraf det meste skal med fragtskibe. Her er det OL-arrangørerne i Rio, der står for planlægningen.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip