Danmark skuffer med 0-0 for anden gang i træk

07/09/2015

Det danske fodboldlandshold skulle forsøge at komme tilbage på vinderkurs og finde vej til målet i mandagens EM-kvalifikationskamp ude mod Armenien.

Men ingen af delene lykkedes i 0-0-kampen i Jerevan, som var anden gang i træk, at Danmark spillede uafgjort uden en eneste scoring. Det skete også mod Albanien i fredags i Parken.

Lige nu er vejen mod EM i Frankrig næste år fortsat meget usikker for Danmark, der trods alt kan trøste sig med, at to hold går videre fra gruppen, mens nummer tre som minimum er garanteret to playoff-kampe.

Landstræner Morten Olsen havde fra start valgt at holde fast i de 11, som spillede en god anden halvleg mod Albanien.

Dermed ofrede Olsen både William Kvist og Pione Sisto, som startede inde mod Albanien, men blev skiftet ud i pausen.

Olsen holdt også fast i venstrebacken Riza Durmisi, som var tæt på at bringe Danmark foran på et direkte frispark efter blot to minutter, men Armeniens målmand Gevorg Kasparov fik verfet bolden til hjørne.

Man fornemmede, at det måske var Yussuf Poulsen, det offensive krydderi skulle komme fra på det danske hold.

Yussuf Poulsen viste også gode ting i starten, men ret hurtigt fik de fysisk kontante armeniere tæmmet RB Leipzig-kantspilleren med et par hårde tacklinger på kroppen.

Hverken Pierre-Emile Højbjerg eller Jakob Poulsen fik skabt ro på spillet på midten af banen. Armenien sørgede for at presse dem til hurtige og ofte hasarderede afleveringer.

Den defensive balancespiller som eksempelvis udskældte Kvist manglede på banen.

Heller ikke Nicklas Bendtner var gode venner med bolden i en kamp, der begyndte godt, men efterhånden blev værre og værre.

Danmark var i perioder presset i bund, og Armenien kunne nemt have været foran både 1-0 eller 2-0 med lidt mere skarphed inden pausen.

I anden halvleg følte Armenien sig snydt for et straffespark på grund af skub i ryggen, men den norske dommers fløjte forblev tavs.

Armenien testede Kasper Schmeichel med et par langskud, men Leicester-keeperen var en sikker sidste skanse.

Danmark var flere gange tæt på at bringe sig frem til farlige chancer, men den sidste berøring eller afslutning savnede kvalitet.

Thomas Delaney blev skiftet ind i stedet for Krohn-Dehli for at bringe defensiv balance og sikkerhed på den centrale midtbane, men der blev stadig fejlet på midten af banen af især Jakob Poulsen.

Det var ved at koste et mål, da den tidligere Randers-angriber Yura Movsisyan fik en friløber, men ramte sidenettet.

Martin Braithwaite kom ind i stedet for en ineffektiv Nicolai Jørgensen, og det gav lidt mere dynamik og bevægelse i angrebet.

Bendtner havde en udmærket afslutning efter 67 minutter, men ind ville bolden ikke.

Et kvarter før tid blev Simon Kjær tacklet bagfra af Movsisyan, og Kjær måtte skadet erstattes af Erik Sviatchenko.

Armenien kom frem til endnu en stor chance, da Danmarks satsede mere og mere - nu også med Daniel Agger i front.

Især Durmisi var i den fase vigtig med gode tacklinger i den danske bagkæde. Han var en af banens bedste.

Danmark mangler nu kun at spille udekampen mod Portugal 8. oktober. Portugal møder senere mandag Albanien på udebane.