Danmark skuffer med uafgjort i VM-premieren

16/01/2015

De danske håndboldherrer var i store problemer og endte med at spille uafgjort i den første VM-kamp i Qatar mod Argentina. Kampen endte 24-24.

Det var en hakkende og langt fra overbevisende præstation fra dansk side. Argentina havde succes med en aggressiv og offensiv stil i forsvaret.

Den sydamerikanske spillestil bragte spænding med sig helt til det sidste, hvor Danmark havde muligheden for at snuppe sejren til slut, men Mikkel Hansen fik ikke scoret.

Danmark kom skidt fra start, og flere af spillerne virkede til at have premierenerver, som er normalt ved en stor slutrunde.

De fremmødte danske tilskuere så til deres forbløffelse Anders Eggert skyde langt over mål på en fri chance og dernæst på sjælden vis brænde et straffekast.

Derefter fumlede Niklas Landin i målet, og så var Argentina overraskende foran med 5-3, mens danskerne gik hovedrystende rundt på banen og diskuterede.

René Toft Hansen blev ramt af to udvisninger efter et blot et kvarter, og så måtte forsvarsstyrmanden en tur på bænken, hvor han blev resten af kampen.

Henrik Møllgaard kom ind og stabiliserede det danske midterforsvar, selv om Skjern-spilleren også begyndte med en tominutters udvisning. De slovenske dommere tillod ikke hårdt spil i kampen.

Men både Eggert og Landin spillede sig op. Landin med flere store redninger - også på straffekast. Og Eggert med sine vanlige sikre scoringer - nu også på straffekast. Eggert nåede at score fem mål i første halvleg

Mikkel Hansen havde det svært, fordi han ofte blev mandsopdækket. Danmark havde dog indøvet nogle smarte kombinationer, som førte til flere flotte scoringer - blandt andre af en velspillende Rasmus Lauge.

Danmark vendte kampen med tre hurtige scoringer til 6-5-føring og siden blev det også 13-6. Argentinerne sluttede af med to reduceringer til 8-13 inden pausen.

I anden halvleg kom både Kasper Søndergaard, Jesper Nøddesbo, Michael Damgaard, Hans Lindberg, Casper Ulrich Mortensen og Bo Spellerberg på banen, og de viste, at bredden er stor på det danske mandskab.

Alle danske markspillere - på nær Henrik Toft Hansen - scorede i løbet af kampen, og det lover - trods pointtabet - godt for kollektivet i resten af turneringen.

Argentinerne skal have stor ros for ikke at give op. Sydamerikanerne blev ved med at kæmpe og reducerede til 15-17 efter et kvarter i anden halvleg.

Landstræner Gudmundur Gudmundsson tog en timeout og skiftede en uskarp Mikkel Hansen ud med Michael Damgaard, og det var en god disposition.

Damgaard kom ind og skød på kassen, og selv om han brændte et par stykker, så blev han ved med at forsøge, og det endte da også med to vigtige scoringer.

Argentina fik udlignet til 24-24, og det blev spændende helt til slut.

Danskerne var dog ikke i stand til at lave den forløsende scoring i slutsekunderne, og så endte det med VM's første store overraskelse.

I de andre kampe i Danmarks gruppe vandt Rusland 27-17 over Saudi-Arabien, mens Tyskland slog Polen med 29-26.

Danmark spiller sin næste kamp ved VM på søndag, hvor Saudi-Arabien er modstanderen.