Danmark slider Serbien op i udvisningsorgie ved VM

08/12/2015

Håndboldkvinderne har fortsat maksimumpoint ved håndbold-VM på hjemmebane, efter at Danmark tirsdag klarede sin første reelle udfordring i turneringen og besejrede Serbien med 29-20.

Efter to lette sejre som indledning var Serbien en anderledes kompetent modstander, og selv om serberne er taget til VM uden flere topnavne, er der fortsat masser af substans i holdet.

Men som tilfældet var mod Ungarn i søndags, rakte Serbiens bredde kun til at hænge på i 35-40 minutter, og i kampens sidste tredjedel var danskerne klart det bedste hold.

De danske spillere havde forventet en hårdt spillet og uskøn kamp, og det var præcis, hvad de fik i Boxen, hvor publikum endelig havde lagt al utidig fairplay-hyldest af modstanderne på hylden.

To emsige tyske dommere gjorde dog deres til at ødelægge oplevelsen ved at lægge en alt for hård linje, der gjorde mere skade end gavn for to frustrerede hold, der havde sat sig op til et regulært slagsmål.

Trods udvisningsorgiet holdt Danmark dog fast i en kneben føring igennem det meste af første halvleg, hvor især det danske forsvar stod stærkt.

Stine Jørgensen startede i imponerende stil med fire af de første fem danske scoringer, men efterhånden indsneg der sig en række fejl i FCM-skyttens spil, så landstræner Klavs Bruun Jørgensen i perioder måtte sende Anne Mette Hansen i spil i stedet.

Playmakeren Kristina "Mulle" Kristiansen havde det svært mod de store serbere, der tydeligvis havde forberedt sig grundigt på de danske angrebsåbninger, og Danmark fik sværere ved at lave mål i første halvlegs sidste halvdel.

Til gengæld kunne landstræneren glæde sig over, at han for første gang i turneringen fik gang i højre backposition, hvor Line Jørgensen brillerede og spillede en fremragende kamp både offensivt og defensivt.

Efter en lidt forsigtig begyndelse trak anføreren sine holdkammerater frem til en sejr, der endte med at blive overbevisende.

Specielt forsvarsmæssigt var det danske hold godt kørende, men spillerne skal have stor ros for at holde hovederne kolde i syndfloden af udvisninger.

Med sejren er Danmark eneste hold med maksimumpoint i gruppe A. Danmark har seks point for tre kampe efterfulgt af Montenegro med fem og Ungarn, der har samlet fire point.

Netop ungarerne venter i Danmarks næste kamp onsdag aften.