Danmark slider sig til sejr over Bosnien

14/06/2015

Det danske landshold i herrehåndbold gjorde søndag aften rent bord i EM-kvalifikationen med seks sejre ud af seks mulige, da Bosnien-Hercegovina blev besejret med 26-25 i Brøndby Hallen.

Danmark havde ikke noget at spille for, da kvalifikationen til EM i Polen i 2016 var blevet sikret for længst.

Bosnien kunne derimod med en sejr kvalificere sig til EM-slutrunden.

Det betød, at intensiteten var tårnhøj allerede fra kampens begyndelse.

Det blev en lidt rodet start, hvor Danmark ikke formåede at score på Bosniens målmand, Benjamin Suric, der leverede flere pragtredninger i kampens begyndelse.

Bedre gik det som halvlegen skred frem, og især Rasmus Lauge var en nydelse med fire mål i første halvleg.

Lige lidt hjalp det, for det danske forsvar fungerede ikke optimalt, og derfor kunne Danmark gå til pause med at være bagud 13-14.

Omkring 1000 bosniske tilhængere var mødt op i Brøndby Hallen, og det var ikke til at se, at Danmark var på hjemmebane, hvis man målte decibelniveauet.

De bosniske fans leverede et lydinferno gennem hele kampen, der i den grad overdøvede det danske publikums taktfaste klapsalver og efter et par minutter spillet af kampen, havde de larmende bosniere fået varmen og så sig nødsaget til at smide trøjerne.

I anden halvleg lavede landstræner Gudmundur Gudmundsson et større skift, således at nogle af yngre spillere som Magnus Landin og Johan Hansen startede på banen.

Kampens detalje stod playmaker Morten Olsen for. Han fintede to bosniere, først ved at glide af en tackling og herefter rotere i luften og banke bolden ind bag en chanceløs keeper.

Et flot, flot mål af den 30-årige playmaker, der missede VM i Qatar i år på grund af en brækket næse.

Det danske forsvar stod bedre i anden halvleg, og det betød også, at indskiftede Niklas Landin begyndte at snuppe afslutningerne fra de bosniske skytter.

Bosnierne kæmpede dog flot, og de to hold fulgtes hele kampen, men Danmark kunne til sidst trække det længste strå efter et par dumme bosniske beslutninger.