Danmark slipper for EU-henstilling trods budgetunderskud

EU-Kommissionen slår i en rapport tirsdag formelt fast, at Danmark ikke tvinges til at sætte særlige procedurer i værk til at rette op på det budgetunderskud, der i år kommer over de tilladte 3,0 procent.

Danmark er et af tre EU-lande, som kommissionen har udarbejdet en rapport om i overensstemmelse med EU-traktatens artikel 126. De øvrige lande er Finland og Bulgarien.

Der ventes et underskud på 3,3 procent i Danmark i 2015.

Et budgetunderskud på over tre procent udløser en rapport, så selvom kommissionen vurderer, at det økonomiske problem er forbigående, forfattes og sendes rapporten alligevel.

Det er ikke kun Danmark, Bulgarien og Finland, som har problemer med at overholde de fælles budgetregler.

Det samme gælder for flere andre EU-lande, men disse har længe været i dialog med EU-Kommissionen om, hvordan finanserne kan bringes på ret kurs.

EU-Kommissionen bekræfter i rapporten, at Danmark ikke tvinges ud i at gennemføre særlige tiltag for at rette op på underskuddet. Det konkluderes, at der tages hånd om situationen.

Kommissionen skrev i sin efterårsprognose i starten af november, at Danmark i år vil lande på et underskud over grænsen på tre procent, hvilket de økonomiske vismænd allerede havde forudsagt.

Danmark fik i foråret 2010 en henstilling, og det betød, at livremmen skulle spændes ind.

Det danske budgetunderskud vil ifølge EU-Kommissionen ligge inden for EU-reglerne igen fra 2016, og kommissionen forventer, at genopretningen af dansk økonomi vil fortsætte de kommende år.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip