Danmark smider 2-0-føring og taber til Schweiz

10/05/2016

Det danske ishockeylandshold har fået endnu et point til VM-kontoen efter et overtidsnederlag på 2-3 til Schweiz tirsdag eftermiddag, men det er formentlig en fattig trøst.

Danmark var nemlig på vej mod en sikker sejr, men mistede rytmen efter en grim skade til assisterende kaptajn Jesper B. Jensen og smed en 2-0-føring i de sidste ti minutter.

Jensen fik en hård tackling ved banden og måtte forlade isen på en båre efter at have slået hovedet eller nakken.

To schweiziske scoringer sendte kampen i overtid, men forinden havde danskerne igen nået at bevise, at niveauet er højere end til sur bundkamp.

Danskerne indledte ellers kampen usikkert, men de udnyttede schweizernes første udvisning til at bringe sig foran 1-0 på en scoring af den på ny velspillende Frederik Storm.

Temaet i de seneste dage har været de mange udvisninger, det danske hold er løbet ind i de første kampe, men det kedelige trend fortsatte i begyndelsen af kamp tre, hvor tre danske spillere måtte i boksen, inden der var gået 12 minutter.

Det betød, at holdet igen måtte bruge mange kræfter på at forsvare sig i undertal, men det gjorde de til gengæld godt, og Sebastian Dahm tog igen de rigtige positioner i buret.

Kort før første periodes afslutning demonstrerede danskerne effektivitet på internationalt niveau, da Nikolaj Ehlers i en ny overtalssituation sendte pucken op i fjerneste målhjørne med en klasseafslutning bag NHL-keeperen Reto Berra.

2-0 var næsten mere, end landstræner Jan Karlsson kunne håbe, og Ehlers' scoring virkede tilmed som en dæmper på schweizerne, der mistede noget intensitet i spillet efter første pause.

Frustrationerne over et skidt VM spredte sig også til de schweiziske tilhængere, der på et tidspunkt begyndte at pibe af deres egne.

Da så danskerne ud til at have kampen under fuld kontrol, men efter Jesper B. Jensens uheld gik noget af gassen af holdet, og derfor endte det i en gyserafslutning og et schweizisk sejrsmål ved Eric Blum.