Danmark står til playoff-nitte

Hvis det danske fodboldlandshold skulle ende med at kæmpe sig op på andenpladsen i VM-kvalifikationsgruppe B, så er det langtfra sikkert, at andenpladsen vil udløse to playoff-kampe om en plads ved næste års VM i Brasilien.

De otte bedste to'ere på tværs af de ni VM-kvalifikationsgrupper skal møde hinanden i fire playoff-dueller, mens den dårligste toer er ude af kampen om en VM-billet.

Selv hvis landstræner Morten Olsens mandskab ender med at vinde de tre sidste gruppekampe mod Armenien, Italien og Malta, så kan Danmark meget nemt ende som den uheldige nier i toerregnskabet.

Toerregnskabet er en kompleks størrelse, da VM-kvalifikationsgrupperne ikke er helt sammenlignelige. Gruppe I består blot af fem nationer, og derfor skal det dårligste hold regnes ud af toerregnskabet i kvalifikationsgruppe A til H.

For Danmarks vedkommende betyder det - aktuelt - at fredagens sejr over Malta ikke tæller med i regnskabet.

Landsholdet, der i øjeblikket er nummer fem i gruppe B med ni point, kan derfor maksimalt nå op på 12 point i de otte tællende kvalifikationskampe.

Før tirsdagens udekamp mod Armenien har Danmark seks point for seks kampe, når man benytter toer-udregningen.

Danmark lader til at skulle kæmpe med Sverige og Norge fra henholdsvis gruppe C og E. Sverige har lige nu otte point, mens Norge har fem - et mindre end Olsens tropper. Både Sverige og Norge har dog spillet en kamp færre end Danmark.

Sådan ser det aktuelle toerregnskab ud, alle hold skal ende på otte kampe:

Kroatien 17 point (7 kampe), gruppe A

Grækenland 13 point (6 kampe), gruppe G

Rusland 12 point (6 kampe), gruppe F

Frankrig 11 point (6 kampe), gruppe I

Rumænien 10 point (6 kampe), gruppe D

Montenegro 9 point (6 kampe), gruppe H

Sverige 8 point (5 kampe), gruppe C

Bulgarien 7 point (6 kampe), gruppe B - Danmarks gruppe

Norge 5 point (5 kampe), gruppe E

/ritzau/

 

Dagens Gossip