Danmark taber sidste OL-kvaltest til europamestrene

02/04/2016

De danske håndboldherrer led et stort nederlag i den sidste test, inden der spilles OL-kvalifikationsturnering i Herning om en uge.

I Lanxess-Arena i Köln besejrede de tyske europamestre Danmark med hele 33-26, og dermed leverede danskerne en skidt sidste test, inden der om en uge spilles OL-kvalifikationsturnering.

Her skal Danmark op imod Norge, Kroatien og Bahrain i Herning, hvor en OL-billet kræver, at Danmark bliver blandt de to bedste hold i gruppen.

Mødet med de tyske europamestre var således en test for landstræner Gudmundur Gudmundsson, inden det gælder om en uge.

Samtidig kunne han forsøge at revanchere det danske 23-25-nederlag til tyskerne i mellemrunden ved EM i Polen tidligere på året.

Det blev en livlig start, hvor scoringerne haglede ind i begge ender. Efter 10 minutter førte Danmark med 7-5, hvor især Rasmus Lauge bød ind med scoringer og styrke i mand mod mand situationerne.

Danmark var uden Mikkel Hansen, der var optaget af klubkamp, og i det centrale forsvar lagde Danmark ud med Jesper Nøddesbo og Henrik Toft Hansen i det første kvarter.

Tyskerne tog føringen med 10-8, før Rasmus Lauge reducerede. Senere blev også Klaus Thomsen og Jacob Bagersted parret i forsvaret, som følge af at Gudmundsson testede.

Første halvleg var tæt, og Danmark fulgte med og Mads Mensah Larsen reducerede til 11-12.

Det danske forsvar havde dog store udfordringer med at afvise tyskernes offensiv, og Henrik Toft Hansen forsøgte at gå frem, men det ændrede ikke stort.

Tysklands Michael Müller hamrede således bolden ind bag Niklas Landin til tysk pauseføring på 17-15.

Danmark skiftede Landin med Magdeburgs Jannick Green til anden halvleg, hvor også Kasper Søndergaard og Jacob Bagersted fik spilletid, og Green fik nok at se til.

Efter otte minutter var tyskerne foran 22-19 efter Casper U. Mortensens reducering, og med et kvarter igen lød føringen på 25-21.

Med seks minutter igen første tyskerne 31-24, efter at Danmark have tabte otte minutter med 1-6, og dermed blev det ikke nogen god optakt, inden det gælder OL-billetten om en uge.