Danmark tvinges til at ændre praksis for børnecheck

Siden 2010 har der i Danmark været regler om et såkaldt optjeningsprincip for at modtage børnechecken. De regler omfattede også EU-borgere, men efter to domme ved EU-Domstolen i 2011 og 2013 har EU-Kommissionen fastslået, at Danmark må ændre reglerne på området.

Og det gør man så, lyder det fra skatteminister Holger K. Nielsen (SF).

»Regeringen har nu set grundigt på Kommissionens henvendelse. Det er vores konklusion, at vi ikke kan opretholde kravet om en vis beskæftigelses- eller bopælsperiode i Danmark – perioder i andre lande skal tælles med, når optjeningsprincippet skal opfyldes,« siger skatteminister Holger K. Nielsen i en pressemeddelelse.

Dermed har EU-borgere med fast job og bopæl i Danmark altså ret til den danske børnecheck, så snart de er på plads i Danmark.

Regeringen har meddelt EU-Kommissionen, at man hurtigst muligt vil tage skridt til at ændre de danske regler om optjeningsprincip, så de danske regler stemmer overens med EU-reglerne.

Loven kan dog først ændres til efteråret, når Folketinget vender tilbage fra sommerferie, men de personer, der uberettiget har modtaget færre penge på grund af optjeningsprincippet, får mulighed for at få genoptaget deres sager og få udbetalt den korrekte ydelse, meddeler Skatteministeriet.

Omkring 1.900 personer er omfattet af optjeningsprincippet, og det ventes ifølge ministeriet at koste statskassen 15 millioner kroner om året at droppe princippet.

Der udbetales børne- og ungeydelser for 14,5 milliarder kroner om året.

Dagens Gossip