Danmark udviste 16-årige Aboli: Nu er han angiveligt død

De to afghanske drenge Aboli og Vahid Begham blev i juli måned udvist til deres hjemland. Forinden har de opholdt sig i Danmark i fem år som uledsagede flygtningebørn.

I weekenden fik deres danske kontaktperson, jurist Lise Lomholt, en sørgelig nyhed på facebook fra den ene af brødrene, Vahid, oplyser TV2:

- Hej Lise. Savner dig rigtig meget. Jeg kunne ikke passe på Aboli. Han er død. Og de afghanske myndigheder er efter mig. Nu er jeg i Herat.

Hun uddyber over for TV2, at drengene var meget tæt knyttede til hinanden, og at hun ikke er i tvivl om, at meldingen er sand.

- Vahid ville aldrig forlade Kabul, hvis der var den mindste mulighed for, at han kunne finde lillebroderen.  

Hun efterlyser nu en ansvarsfølelse og handlekraft blandt politikerne, og kalder det hyklerisk, når Dansk Folkeparti fastholder, at hjælpen til flygtninge skal foregår i nærområderne:

- Det er hyklerisk, synes jeg. Myndighederne sidder og dukker sig allesammen. Udlændingenævnet, Justitsministeriet og Inger Støjberg (Integrationsministeren fra Venstre, red.).  Der var jo ingen, der hjalp dem i nærområdet, da de landede i lufthavnen dernede, siger hun til TV2. 

Hverken de afghanske eller danske myndigheder har endnu kunne bekræfte meldingen om Abolis død. 
 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip