Danmark vandt flest VM-medaljer af alle

Efter søndagens vilde linjeløb for de professionelle mandlige cykelryttere er VM nu overstået. For Danmark har ugen i italienske Firenze været en kæmpe succes. Faktisk har Danmark overgået alle andre nationer i kampen om at score flest medaljer.

Især de unge danske ryttere har i en helt utrolig grad formået at indfri og overgå målsætningen, der officielt lød på to medaljer før starten på VM-ugen.

Mens de store cykelnationer som Spanien og Italien står noteret for henholdsvis to og én medalje, har de danske atleter noget mere at slæbe hjem. Helt præcist har Danmark overgået alle de andre nationer ved VM ved at vinde hele fire medajler. Én guld, to sølv og én bronzemedalje blev det til. I alt er der blevet delt 30 VM-medaljer ud i de 10 discipliner, der er kørt.

I den officielle medaljestatistik er Danmark dog overgået af Holland, der godt nok kun har vundet tre medaljer, men de er alle tre af det pureste guld, og det vægter højere.

De danske medaljetagere er Lasse Norman med bronze i U23 enkeltstarten, Mathias Krigbaum med sølv i U19 enkeltstart, Mads Pedersen med sølv i drengenes U19 linjeløb og endelig Amalie Dideriksen der slog alle og vandt guld i pigernes U19 linjeløb.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip