Danmark vil fortsætte støtten til GGGI

Regeringen vil fortsætte støtten til den omdiskuterede klimaorganisation Global Green Growth Institute (GGGI) via en ny treårig bevilling på 90 millioner kroner, oplyser Udenrigsministeriet til Ritzau.

- Vi ønsker i regeringen fortsat at støtte GGGI, fordi arbejdet for at sikre bæredygtig vækst og undgå uoverskuelige klimaforandringer er vigtig for vores fremtid og klodens fattigste mennesker, siger handels- og udviklingsminister Mogens Jensen (S).

Organisationen har været præget af negativ omtale det seneste halve år med både Venstre-formand Lars Løkke Rasmussens dyre flyrejser på første klasse som formand for organisationen, men også om manglende styr på økonomien.

Mogens Jensen slår fast, at regeringens støtte er betinget af, at oprydningen i GGGI fortsætter på samme tilfredsstillende niveau som nu.

Blandt andet skal der komme positive revisionsrapporter, og GGGI skal fortsat styrke økonomistyringen i de lande, hvor GGGI rådgiver de lokale regeringer.

- Der er ikke tale om en blankocheck, siger Mogens Jensen.

- Og der vil naturligvis være en proces med offentlig høring, udviklingsfaglig vurdering og drøftelse i Folketinget, før den endelige beslutning træffes, siger han.

Den danske støtte til GGGI har været til diskussion gennem længere tid.

Organisationen, der rådgiver udviklingslande om grøn omstilling, har været udskældt for rod i økonomien og samtidig været centrum i sagen om Løkkes rejser på første klasse for organisationen.

Det var samme rejseregler, der var medvirkende til, at De Radikales Christian Friis Bach trak sig som udviklingsminister sidste år.

Også Norge har haft deres støtte til GGGI op til revision. Det er få dage siden, at man besluttede at fortsætte med støtten.

/ritzau/

Dagens Gossip