Danmark vil have sanktioner mod Ukraine

Det skal være slut med blodsudgydelserne i Ukraines hovedstad, Kijev, mener Danmarks udenrigsminister, Martin Lidegaard (R).

Han vil derfor foreslå sanktioner mod landet torsdag, når han mødes med sine EU-kolleger ved et hastemøde i Bruxelles.

- Jeg vil foreslå, at der indføres sanktioner som indrejseforbud og indefrysning af bankkonti for personer, der har det direkte ansvar for, hvad der er foregået i nat, siger han til Ritzau.

- Nok er nok. Tiden er kommet til at sende et meget klart og utvetydigt signal til de mennesker, der har et ansvar for, hvad der foregår i landet i øjeblikket, om, at de bliver ramt, hvis ikke de stopper volden.

- Og vi forventer, at de indgår i egentlige forhandlinger med oppositionen, så det her vanvid kan stoppe. Derfor er jeg overbevist om, at det er tid til sanktioner nu, siger Martin Lidegaard.

Over 500 mennesker er inden for det seneste døgn blevet såret ved sammenstødene i Kijev, og 241 personer er ifølge nyhedsbureauet AFP kommet på hospitalet. Heriblandt 79 politibetjente og fem journalister.

Urolighederne i Kijev eskalerede voldsomt, da demonstranter tirsdag aften genbesatte byens rådhus. Kampklædt politi stormede protestlejrene på Uafhængighedspladsen, hvor demonstranter kastede brandbomber, skød med fyrværkeri og kastede sten mod politiet.

/ritzau/

Dagens Gossip