Danmark vil hjælpe grækerne: "Når mennesker er i nød, skal vi ikke først spørge dem, hvilket parti de har stemt på"

Skrevet af admin

10/07/2015

Mest læste i dag

Hvis den forestående weekend ender, uden at Grækenland og landets internationale kreditorer når frem til en aftale om den græske gældskrise, vil Danmark tage sin del af ansvaret for at hjælpe den græske befolkning i form af humanitær nødhjælp.

Det slår udenrigsminister Kristian Jensen (V) fast over for Berlingske forud for et EU-topmøde søndag i Bruxelles, hvor Grækenlands skæbne ventes at blive afgjort.

- Jeg håber stadig på, at den græske regering vil levere, men hvis det ikke sker, vil det helt klart få alvorlige konsekvenser for den græske befolkning, og så vil Danmark være parat med hjælp, siger han til avisen.

Nødhjælpen skal udløses, hvis det ender med, at grækerne træder ud af euroen, da landet herved risikerer at blive tvunget endnu mere i knæ økonomisk.

Ifølge Kristian Jensen er det nødvendigt med hjælp til den græske befolkning, fordi det er landets skiftende regeringer, der har kastet Grækenland ud i en nedadgående spiral.

- Når mennesker er i nød, skal vi ikke først spørge dem, hvilket parti de har stemt på, siger ministeren, der kalder det "surrealistisk", at et EU-land kan ende i en situation, hvor det skal have nødhjælp.

Flere partier på Christiansborg bakker op om udmeldingen.

Blandt andre er den tidligere udenrigsminister Martin Lidegaard (R) og SF's udenrigsordfører, Holger K. Nielsen, med på at yde nødhjælp, skriver Berlingske.

Det samme er Socialdemokraterne, hvor udviklingsordfører Mette Gjerskov dog understreger, at grækerne også selv er nødt til at tage ansvar.

Også Søren Espersen (DF), der er ny formand for Udenrigspolitisk Nævn, er ifølge Berlingske klar på at hjælpe grækerne økonomisk, så Grækenland ikke "siver væk fra EU og NATO".

/ritzau/