Danmark vil kyse Serbien med hårde tacklinger

Efter to lette kampe mod Japan og Tunesien begynder VM's første alvorlige styrkeprøve for Danmark tirsdag, hvor Serbien er modstanderen i Boxen i Herning.

Det serbiske hold er ligesom mange andre østeuropæiske lande kendt for at spille fysisk hårdt, men Danmark vil byde ind med endnu mere fysik, lover spillerne.

- Vi skal dække rigtig hårdt op og få brudt deres angrebsrytme, lyder det fra Ann Grete Nørgaard.

- Der er nogle af dem, som i hvert fald skal have lidt fysik, for så tror jeg, vi kan få held til at kyse dem. Så det handler om at være kontant, og så skal vi selv spille med fart.

De danske spillere siger samstemmende, at det bliver rart at møde et hold med et højere niveau end Japan og Tunesien, men det bliver ikke nødvendigvis en flot håndboldkamp.

- Jeg tror ikke, man skal forvente at få drømmehåndbold at se. Men en masse fight og vildskab ser vi helt sikkert. Og nogle svinestreger, siger Louise Burgaard med henvisning til de små unoder, man ofte ser fra de serbiske spillere.

Burgaard er selv en af de spillere, som skal tackle igennem i forsvaret, og det er hun klar til.

- Det bliver en sindssygt fed og hård kamp. De kampe, vi har haft mod Serbien ved VM og EM tidligere, har været hårde. De går til stålet, og det gør vi også, så det bliver en rigtig hård kamp, siger højrebacken.

Stregspilleren Stine Bodholt har i det danske forsvar haft svært ved finde dommerlinjen, og allerede tidligt i kampen mod Tunesien fik hun sin anden udvisning.

Derfor glæder hun sig til at møde en modstander, som giver igen, så dommerne måske kan finde en linje, der passer begge hold.

- Nu har vi spillet mod nogle hold, som er lidt anderledes, og det ser måske lidt voldsommere ud, fordi de ikke har den helt store fysik, siger Bodholt.

- Så det bliver godt for os at komme til at møde nogle hold nu, hvor vi kan få lov til at være lidt hårdere.

Kampen mod Serbien begynder klokken 20.45.

/ritzau/

Dagens Gossip