Danmark vil sætte Serbien af i EM-kapløb

Serbien kan stadig blive en trussel for Danmark i kampen om at kvalificere sig til EM i Frankrig næste år. Serberne har kun et point efter fire kampe, mens Danmark har syv.

Serberne er derfor pisket til at vinde, men det må ikke ske, fastslår landstræner Morten Olsen inden lørdagens opgør mod serberne i Parken.

- Det er nemt at sige, at serberne er under pres. Det er vi også. Vi har to hjemmekampe nu, dernæst følger to udekampe, mens vi sidder over i den sidste spillerunde.

- Så det vil være meget rart at have afgjort det inden da. Lad os gå ud og afgøre det selv i stedet for at sidde og vente på nogle resultater, siger Olsen.

- Vi skal koncentrere os om at vinde den fodboldkamp. Vi skal ramme et rigtig godt niveau. Det gjorde vi også i udekampen mod Serbien bortset fra det første kvarter.

- Serbien har samlet deres bedste individualister siden den kamp, og serberne spillede som et hold mod Portugal, men tabte kampen på uheldig vis, mener landstræneren.

I de seneste otte landskampe er Danmark kommet bagud, og det har kostet mange kræfter at forsøge at vende det. Fire af kampene er dog alligevel endt med danske sejre.

- Vi har været gode til at komme tilbage i kampene. Det så vi i kampen mod Armenien, hvor vi også kom bagud 0-1. Den moral skal vi bibeholde, fastslår Olsen.

Landsholdsanfører Daniel Agger er også optimistisk før kampen mod Serbien.

Han har de seneste dage lagt mærke til de unge kometer fra U21-landsholdet såsom Viktor Fischer, Andreas Christensen, Pione Sisto, Yussuf Poulsen, Pierre-Emile Højbjerg og Jannik Vestergaard.

- Det er nemmere at svare på efter de træningspas, jeg lige har haft med landsholdet. For jeg må sige, at jeg synes, niveauet er gået et hak eller to op.

- Jeg tænker her på selve truppen, kvaliteten i træningen og de unge drenge, der er kommet op. De har virkelig skudt brystet frem og vist noget, siger Agger.

Det danske fodboldlandshold mangler at spille fire kampe i EM-kvalifikationen. Sådan ser det resterende program ud for Danmark:

13. juni: Danmark-Serbien

4. september: Danmark-Albanien

7. september: Armenien-Danmark

8. oktober: Portugal-Danmark

Kampen mellem Danmark og Serbien spilles lørdag klokken 20.45.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip