Danmark vinder EM-gyser over Montenegro og er videre

18/01/2016

Det var dansk deja-vu ved EM i håndbold. Første halvleg var famlende, anden halvleg var bedre, og en truende skuffelse blev vendt til sejr på en stærk afslutning.

Sommetider følte man, at man genså åbningssejren over Rusland, men mandagens modstander var altså Montenegro, der blev slået 30-28. Men det var en del mere spændende end mod russerne, da kampen var på vippen til det sidste.

Dermed har Danmark fået en pointmæssig perfekt start på EM i Polen, mens der spillemæssigt fortsat er plads til forbedring.

Men faktum er altså, at Danmark med endnu en sejr over Ungarn i den sidste gruppekamp onsdag, tager maksimum point med til mellemrunden.

I åbningskampen startede det danske angrebsspil sløvt, og det var tydeligt, at danskerne denne gang var opsatte på at sætte fart i spillet med det samme. Det lykkedes fint i begyndelsen.

Danskerne havde held til at spille montenegrinerne tynde, hvilket udløste fem danske scoringer fra højre side i de første ti minutter - heraf tre fra backen Mads Christiansen.

Problemet var bare, at modstanderen også kom forholdsvis nemt til sine scoringer i den anden ende.

I målet fik Niklas Landin - matchvinderen fra kampen mod Rusland - slet ikke fat, og han blev erstattet med Kevin Møller godt halvvejs. På det tidspunkt havde Landin blot haft to redninger på 14 forsøg.

Møller havde straks større succes mellem stængerne, og han sørgede faktisk for, at danskerne holdt kontakt i stillingen.

For det danske angrebsspil havde svært ved at leve op til den gode start. De danske skytter skød målmand Rade Mijatovic varm, og heller ikke i slutrundens anden kamp fik Mikkel Hansen gang i sine skud.

Han sled for at stemple ind i slutrunden, men havde det svært over for det bevægelige og offensive modstanderforsvar.

I det danske mål blev det hurtigt hverdag for Kevin Møller, og så kunne Montenegro overraskende går til pausen med en føring på 16-14.

Men historien fra åbningssejren gentog sig. Mikkel Hansen tog igen plads på bænken fra anden halvlegs start, og igen kom Michael Damgaard ind og satte sig igennem prompte. Mindre end to minutter var spillet, da pausestillingen var ændret til 17-16 i dansk favør.

På playmakerpladsen havde Mads Mensah også erstattet Rasmus Lauge, hvilket igen gav bonus i starten.

I modsætning til kampen mod Rusland fik Mikkel Hansen mere spilletid efter pausen, og han begyndte så småt at forløse sig selv med flere scoringer.

Derimod kunne den danske nøglespiller Niklas Landin ikke finde takterne fra den første kamp. Han var at finde i målet fra starten af anden halvleg, men igen kom Kevin Møller ind og gjorde det bedre end førstemålmanden.

Det var nødvendigt, for Montenegro viste sig sejlivet og ville spille om point til det sidste.

Først da Henrik Toft fra stregen sendte Danmark på 30-28 med 70 sekunder tilbage, følte man, at den danske sejr var hjemme.