Danmark vinder Golden League trods stjerneduos fravær

08/11/2015

Det mandlige danske håndboldlandshold kan kalde sig vinder af Golden League-stævnet i Norge.

Søndag aften vandt Danmark 32-24 over Island i en slags gruppefinale, eftersom begge hold havde vundet deres to første kampe over Frankrig og Norge.

Det skete, uden at to af Danmarks stjernespillere Mikkel Hansen og Niklas Landin var på banen mod Island.

Dermed fik landstræner Gudmundur Gudmundsson opfyldt sit ønske om sejre, selvom islændingen måtte eksperimentere en del i Norge på grund af afbud, blandt andet i forsvaret.

Både Henrik Møllgaard og Henrik Toft Hansen var fraværende ved Golden League, og det gav en del spilletid til blandt andre Alexander Lynggaard i forsvaret.

Ligesom mod nordmændene lørdag var venstrebacken Mikkel Hansen slet ikke i aktion mod Island, efter at han slog knæet i den første kamp mod Frankrig.

Og ligesom mod nordmændene afløste Michael Damgaard ham med stor succes i kampen mod Island.

Magdeburg-spilleren, der scorede otte mål mod Norge, hamrede også en del bolde i kassen mod islændingene, der var ved at blive kørt over i første halvleg.

Casper U. Mortensen, der ligeledes scorede otte gange mod Norge, var også en vigtig faktor i sejren over Island.

Venstrefløjen fra HSV viste stor træfsikkerhed og lavede ni mål på ti forsøg.

I Niklas Landins fravær leverede Magdeburg-spilleren Jannick Green en solid præstation i målet, indtil han 17 minutter før tid blev afløst af Kevin Møller fra Flensburg-Handewitt.

Og i forsvaret viste René Toft Hansen, at han bliver noget nær uundværlig ved EM i Polen i januar næste år.

Danmark var flyvende fra begyndelsen af kampen i Oslo, og danskerne slog et stort hul til 9-3.

Island scorede herefter fire mål på stribe, og ved pausen var holdet kun bagud 12-15.

I anden halvleg nåede islændingene op på 15-16, men det var en stakket frist.

Det danske hold, der har større bredde, viste klassen og vandt en sikker sejr.

Symptomatisk sluttede kampen med et vip fra Michael Damgaard til Casper U. Mortensen, der scorede endnu et flot mål.