Danmarks 400 meter-komet vil også være svensk mester

VM-semifinalisten Nick Ekelund-Arenander satser på både 200 og 400 meter i weekenden i BoråsDet er få, der kan blive national mester i to lande, men det privilegium nyder dansk atletiks hotte 400 meter-navn, KIFs 24-årige komet Nick Ekelund-Arenander.

Efter at have ryddet bordet ved DM på 200 og 400 meter skal han gentage forsøget ved weekendens svenske mesterskaber i Borås.

Sagen er nemlig dén, at svenskfødte Nick har svensk far og dansk mor og derfor dobbelt statsborgerskab.

- Jeg glæder mig til de svenske mesterskaber, men vil ikke veje de to nationale mesterskaber op mod hinanden, siger han til BT.

- Jeg vil være lige stolt, om jeg vinder et mesterskab i Danmark eller i Sverige, men det er sværere at blive svensk mester.

Ud over 200 og 400 i SM stiller han op i den mixede klasse (to mænd og to kvinder) på 4x100 for sin svenske klub, MAI. Måske en idé til Dansk Atletik Forforbund.

Nick Ekelund-Arenander blev i vinter svensk mester indendørs på 400 meter og deltager for første gang i de udendørs mesterskaber.

I det daglige bor han i Malmø, læser idræt og stiller op for både MAI og KIF. Hans træner er den tidligere topsprinter Christian Trajkovski.

Nick Ekelund-Arenander gik ind i denne sæson med en PR på 400 meter på 46.24, men har presset baneomgangen ned på 45.50 (dansk rekord). Ved VM i Moskva understregede han sin internationale klasse med en semifinale.

Hans sidste start på bane i år bliver DT-finalen 7. september på Østerbro Stadion.

Dagens Gossip