Danmarks bedste dropper VM

Fire måneder før VM i atletik har landets bedste maratonløber valgt at droppe verdensmesterskabet i Moskva. Henrik Them vil hellere bruge muligheden for at løbe en hurtig maraton på et andet tidspunkt og i stedet sætte en ny personlig rekord i år.

- Jeg føler stadig som marathonløber, at jeg har mere at vise, og vil derfor gerne ned på tider omkring de 2.13 i 2013. Hvis dette skal blive en realitet, ligger VM i Moskva ikke særligt hensigtsmæssigt, da jeg ikke kan nå et hurtigt løb inden og efter VM.

- Samtidig vil VM i Moskva blive et taktisk løb i ekstreme varme forhold, og derfor umuligt at præstere hurtige tider, siger Sparta-løberen i en pressemeddelelse.

I stedet satser han nu på at løbe en hurtig tid senere på året i Berlin. Han stiller desuden op ved Copenhagen Marathon i de københavnske gader om en måned.

Næste år vil Them til gengæld satse på mesterskabsløbene. Således prioriterer han VM i halvmaraton på hjemmebane i København i slutningen af marts, inden sigtet rettes frem mod maraton-distancen ved EM i Zürich i midten af august.

Henrik Them kvalificerede sig til VM, da han løb 2.16.06 i Frankfurt sidste efterår, men nu går pladsen formentlig i stedet til Hernings Jesper Faurschou.

Dagens Gossip