Danmarks bedste kok hedder Michael Miv Pedersen

Michael Miv Pedersen fra Nordjylland er netop blevet kåret som Danmarks bedste kok.

Tempereret rødfisk til forret, gris og due til hovedret og chokolade med æble og citron til dessert. Denne menu sikrede søndag Michael Miv Pedersen titlen som Årets Kok 2013.

Det er Horesta og 3F, der står bag konkurrencen, som blev afviklet for 22. gang.

Med førstepladsen fulgte en præmie på 30.000 kroner. Adam Price stod for præmieoverrækkelsen og uddelte sølv til Ninna Bundgaard Christensen fra Comwell Kolding og bronze til Kristina Korsgaard Wolf fra Restaurant Geranium i København.

Michael Miv Pedersen åbner egen restaurant i Aalborg den 1. april og har således fået den bedst tænkelige optakt.

I dag dystede han mod ni andre topkokke med afsæt i en udleveret råvarekurv, der bestod af tre store rødfisk, en svinekam, to friske duer og tre hele kokosnødder.

I dommerpanelet sad Rasmus Kofoed, Adam Price, Bo Jacobsen, Thorsten Schmidt, Per Hallundbæk, Anita Klemensen og Per Mandrup.

Årets vindermenu

Forret:

Tempereret rødfisk med blød rygeost, sprøde hvidløg og müsli. Hertil råsyltet kartoffel, persilleperler og aromatisk olie.

Hovedret: ”Brændt jordbund”

Gris og due med jordskok som blød og sprød, hertil selleri og løg samt syltede svampe og svampesauce, timian og flammer.

Dessert: ”Runde former”

Chokolade med æble og citron samt parfumeret sirup og kokos, æble- og kokossorbet med saltet karamel, vanilje og karamel med kokoskrokant.

Årets Kok

1. præmie: Michael Miv Pedersen

2. præmie: Ninna Bundgaard Christensen, Comwell Kolding

3. præmie: Kristina Korsgaard Wolf, Restaurant Geranium, København

Dagens Gossip