Danmarks drivhusgasser reduceres med 40 procent i 2020

Energistyrelsens nye basisfremskrivning viser, at Danmarks samlede udledning af drivhusgasser reduceres med 40 procent i 2020 i forhold til 1990.

Det skriver Energistyrelsen i en pressemeddelelse.

Forventningen er dermed højere end i sidste års basisfremskrivning, der viste en reduktion på 37 procent.

Den højere forventning skyldes en mindre stigning i elforbrug og en øget anvendelse af biomasse.

Klimaminister, Lars Christian Lilleholt (V), var ellers tidligere på året ude med et ønske om, at man skal sænke Danmarks klimaambitioner på CO2-produktionen.

Dengang mente klimaministeren, at 40 procent ikke var noget, man skulle stræbe efter.

- Det med 40 procent CO2-reduktion er ikke vores politik. Det vil være rigtig dyrt for det danske samfund at nå den målsætning, og derfor indgår det ikke i vores overvejelser. Vi synes, at hvis vi når 37 procent, så er det rigtig fint, sagde han til Altinget i september.

Når Danmark udleder færre drivhusgasser er det et resultat af et konstant fald i forbruget af fossile brændsler. Det sker til fordel for vindenergi og biomasse.

Fremskrivningen viser også, at Danmark vil opfylde både EU-målet for vedvarende energi og EU-målet om at nedbringe udledningerne fra de sektorer, der ikke er omfattede af kvoter i 2020.

Frem mod 2020 falder forbruget af kul, naturgas og i mindre grad olie med 30 procent sammenlignet med 2010.

Dansk Energi glæder sig over den nye fremskrivning, men de mener stadig, der er områder, hvor vi halter efter i Danmark.

- Vi er rigtig gode til at producere grøn energi med vindmøller og biomasse. Desværre halter anvendelsen af den grønne strøm efter, siger afdelingschef Stine Leth Rasmussen i en skriftlig kommentar til Ritzau.

Dansk Energi vil gerne have mere el og endnu mindre udledning.

- Vi mangler at se flere elbiler på vejene og eldrevne varmepumper i vores opvarmning, siger hun.

/ritzau/

Dagens Gossip