Danmarks fodboldlandshold seedes i andet VM-lag

Sejrene over Montenegro og Serbien i henholdsvis en testkamp og en EM-kvalifikationskamp i sidste uge kan vise sig at få positive konsekvenser et stykke ud i fremtiden for det danske fodboldlandshold.

For ikke blot sendte 2-0-sejren over Serbien det danske landshold tættere på EM i Frankrig næste år. De to seneste sejre kan også vise sig at få indflydelse på Danmarks chancer for at kvalificere sig til VM i Rusland i 2018.

Seedningerne tager udgangspunkt i Fifas verdensrangliste, som ikke er opdateret efter den seneste uges resultater.

Men ESPN har regnet sig frem til, at Danmark nu er sikker på at blive seedet i det andet seedningslag, når der trækkes lod til VM-kvalifikationsturneringen 25. juli.

Danmark var i risikozonen for at dumpe ned i det tredje lag, men bliver i lag nummer to, hvor Schweiz, Frankrig, Tjekkiet og Island er nogle af de andre nationer, som Danmark altså ikke kan trække.

Nationerne i det topseedede lag vil blive Tyskland, Belgien, Holland, Rumænien, England, Wales, Portugal og Spanien samt enten Italien og Kroatien. Italien skal vinde sin testkamp mod Portugal tirsdag for at tage den sidste plads.

Sverige befinder sig tredje lag, mens Norge og Færøerne begge er i fjerde lag.

De europæiske nationer inddeles i ni grupper, hvorfra alle gruppevindere er direkte kvalificeret til VM. De otte bedste toere mødes i fire playoff-kampe om de sidste pladser.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip