Danmarks håndboldherrer er EM-klar efter ny storsejr

02/05/2015

Helt som ventet er de danske håndboldherrer klar til EM i Polen næste år.

Det blev et faktum lørdag aften, da Danmark vandt 32-23 over Hviderusland i NRGi Arena i Aarhus.

Dermed fører Danmark EM-kvalifikationsgruppe 2 med otte point for fire kampe, og holdet er sikker på at slutte på en af de to øverste pladser i gruppen.

Førstepladsen kan komme i hus søndag. Det sker, hvis pointløse Litauen hjemme besejrer Bosnien, der har tre point ligesom Hviderusland.

For to dage siden vandt Danmark den omvendte kamp i Minsk med 36-27 over Hviderusland, så på forhånd var der ikke meget spænding i vente før kampen i Aarhus.

Hviderusserne var dog genstridige i begyndelsen og fulgte med til stillingen 7-7.

Så gik Danmark anført af en sprudlende Mikkel Hansen i udbrud, og hjemmeholdet gik til pause med en føring på 18-11.

Anden halvleg var mere lige, men der var på intet tidspunkt spænding om noget som helst for de knapt 5000 begejstrede tilskuere.

Mod slutningen af kampen kom Bo Spellerberg på banen til sin landskamp nummer 245.

KIF Kolding København-veteranen overhalede dermed Michael V. Knudsen som spilleren med næstflest landskampe for Danmark.

Kun Lars Christiansen har med 338 kampe spillet flere A-landskampe.

Mikkel Hansen og Casper U. Mortensen endte som danske topscorere med hver syv mål, mens Mads Christiansen lavede seks mål.