Danmarks Indsamling: 87 millioner samlet ind men færre penge end sidste år

Gavmildheden var stor, da danskerne fredag aften støttede Danmarks Indsamling med 87 millioner kroner.

Et stort og vigtigt beløb, men dog noget under de 130 millioner kroner, der blev samlet ind i 2010.

Årets Danmarks Indsamling kulminerede i det store indsamlingsshow i DRs koncerthus fredag aften, og da showet sluttede, havde danskerne indsamlet 87.025.130 kroner til børn på flugt i Afrika.

Bliv ven med netnyhederne.dk på Facebook - klik her og vær med...

I en måned har almindelige danskere, virksomheder og institutioner over hele landet samlet ind til årets Danmarks Indsamling, og det hele kulminerede altså i det store indsamlingsshow på DR1 fredag aften, hvor Medina og Søren Rasted gav Brødrene Price kamp til stregen, mens kendisserne sad linet op bag de glødende telefonlinjer under showet.

Værterne Louise Wolff og Mads Steffensen, kunne ved midnat sætte to streger under årets resultat: 87.025.130 kroner.

- Tænk, at når vi begynder Danmarks Indsamling i januar, så starter vi på nul kroner. Og i dag har danskerne støttet med 87 millioner. kroner. Vi ved fra tidligere år, at med beløb af den størrelse kan vi gøre en helt konkret forskel for hundredtusindvis af mennesker, der står i en meget svær situation, siger en glad talsmand for Danmarks Indsamling, Line Grove Hermansen, som til daglig er kommunikationschef hos SOS Børnebyerne.

Pengene bliver fordelt på 12 konkrete projekter i 10 afrikanske lande, der skal forebygge, at børn må flygte, støtte de børn, der er på flugt og ikke mindst hjælpe børn på fode igen, når de sammen med deres familier skal skabe sig en ny fremtid efter flugten.

- Mere end fem millioner børn syd for Sahara er på flugt eller har ikke noget hjem. De er den allermest udsatte gruppe overhovedet. De lever oftest i ekstrem fattigdom, de kommer ikke i skole og børnenes chancer for på sigt at klare sig og opbygge en fremtid er uendeligt små, siger Line Grove Hermansen.

De 87 millioner. kroner skal blandt andet sikre boliger til de forældreløse børn i Elfenbenskysten, uddannelse til tidligere børnesoldater i Den Centralafrikanske Republik og bedre levevilkår for det fordrevne pygmæfolk i Rwanda.

En del af pengene går til akut medicinsk nødhjælp til flygtninge fra Somalia.

Danmarks 12 største humanitære organisationer og DR står bag Danmarks Indsamling, som hvert år samler ind for at hjælpe Afrika med at nå FNs 2015 Mål.

Det betyder blandt andet, at vi sigter mod at halvere fattigdommen, sikre skolegang for alle børn og mindske børnedødeligheden med to tredjedele inden år 2015.

De 12 organisationer bag Danmarks Indsamling er:

Dansk Røde Kors, BØRNEfonden, Red Barnet, UNICEF, Læger uden Grænser, ADRA Danmark, Mellemfolkeligt Samvirke, CARE DANMARK, IBIS, SOS-Børnebyerne, Folkekirkens Nødhjælp og Dansk Flygtningehjælp.

Danmarks Indsamling de sidste fem år:

2011: 87 millioner kroner (Afrikas unge)

2010: 130 millioner kroner (Afrikas kvinder og ekstraordinært til jordskælvsofrene i Haiti)

2009: 72 millioner kroner (Afrikas fattige familier)

2008: 64,8 millioner kroner (bekæmpelse af børnedødeligheden)

2007: 55,2 millioner kroner (bekæmpelse af HIV/Aids)

Dagens Gossip