Danmarks Indsamling sender fra fem steder i Danmark

Skrevet af Elo Christoffersen

29/01/2013

Mest læste i dag

Indsamling 2013 på DR1 fredag 8. februar i et tv-show, der bliver et af de største i Danmark til dato.

21 afrikanske lande syd for Sahara befinder sig i en akut fødevarekrise, og op mod 340 millioner mennesker i Afrika mangler adgang til basale fornødenheder som rent drikkevand. Det er bare lidt af den nød, danskerne i samarbejde med de 12 største hjælpeorganisationer og DR kæmper for at nedbringe med Danmarks Indsamling 2013, der kulminerer i et kæmpe liveshow fredag 8. februar klokken 19.00 på DR1.

To hovedværter og fire landsdelsværter

Ved Danmarks Indsamling 2013 er det Louise Wolff og Nikolaj Koppel, der med kyndig hånd skal styre slagets gang fra en skole i byen Kayonza i Rwanda, som SOS Børnebyerne har opført med midler fra netop Danmarks Indsamling.

Men i år får de to erfarne værter også selskab af hele otte kollegaer.Som noget nyt er Danmarks Indsamling nemlig rykket ud i landet, hvor fire landsdele kommer til at kæmpe med og mod hinanden om at samle mest ind og gøre en forskel i Afrika.  Landsdelsværterne er Mads Steffensen og Pernille Rosendahl, der skal dække den nordjyske indsamling, Sisse Fisker og Thomas Skov, der dækker den midtjyske indsamling, Peter Qvortrup Geisling og Jim Lyngvild, som skal dække Syddanmark og Ulla Essendrop og Peter Mygind, som styrer løjerne i Østdanmark.

Underholdningsshow, der gør en forskel

Med livesending fra hele fem lokaliteter bliver Danmarks Indsamling 2013 et af de største shows i Danmark til dato, og når DR1 sender live fra det kæmpe indsamlingsshow vil et festligt opbud af danske stjerner levere underholdningen. D-A-D, TV-2, The Storm med Pernille Rosendahl, The Blue Van, og ikke mindst cremen af dansk dance-hall (herunder Wafande og Klumben & Raske Penge) er blandt de kunstnere, der vil stå på scenen i de fire forskellige landsdele.

Herudover vil der også være et musikalsk medley, der er lavet specielt til Danmarks Indsamling 2013 med Rasmus Walther, Barbara Moleko og Clemens, der alle hitter stort for øjeblikket. Peter Frödin, Ulf Pilgaard, Bodil Jørgensen, Jonas Schmidt og Troels Malling, er blandt de entertainerne, der vil sørge for at seere og publikum også får et rigtig godt grin i løbet af aftenen.

Der vil også være callcentre i de fire landsdele, hvorfra en lang række kendte vil sidde klar til at modtage danskernes opkald og bidrag. Seerne kan være heldige at tale med entertainer Niels Hausgaard, racerkører Tom Kristensen, skuespiller og komiker Søs Egelind, Udviklingsminister Christian Friis Bach, tidligere landsholdsspiller Jesper Grønkjær, politiker Pia Kjærsgaard, skuespiller Thure Lindhardt, komiker og skuespiller Vicki Berlin, Peter Frödin og mange flere.

Helt nye indslag med kronprinsparret

I indsamlingsshowet vil der også blive vist interviews og indslag med H.K.H. Kronprinsen og H.K.H. Kronprinsessen. Vi følger Kronprinsens deltagelse i det fem kilometer lange motionsløb i Aarhus til fordel for Danmarks Indsamling 2013 og hører Kronprinsen fortælle om egne oplevelser med udviklingshjælp. Løbet, der finder sted den 7. februar, er en del af Aarhus 1900, DGI og DR P4's indsamlingsprojekt 'Gi' dine ben til Afrika'. Vi følger også Kronprinsessen under sit ophold i Mozambique, hvor hun som protektor for FN’s Befolkningsfond har besøgt forskellige af deres udviklingsprojekter og projekter støttet af Danida. Kronprinsessen fortæller, hvordan hun oplever den forskel, de danske hjælpeorganisationer gør med deres arbejde.

Samarbejde med X Factor

Samme fredag som Danmarks Indsamling 2013 løber af stablen på DR1, tager X Factor hul på det første liveprogram i denne sæson. Derfor har Danmarks Indsamling 2013 og X Factor denne aften valgt at slå pjalterne sammen til fordel for de nødlidende i Afrika. X Factor sender således midt under Danmarks Indsamling 2013, og hvad samarbejdet helt præcist går ud på vil blive afsløret i næste uge.

Om indsamlingen

Danmarks Indsamling blev afholdt første gang i februar 2007 og har samlet over 500 mio. kr. til udviklingsprojekter i Afrika. I 2012 blev det til 87 mio. kr. til børn på flugt.  Danmarks Indsamling løber frem til 8. februar, hvor indsamlingen kulminerer med det store tv-show på DR1 med topunderholdning og kendte personer på plads i call centrene - klar til at tage imod danskernes bidrag.