Danmarks konkurrent tager point fra Sverige ved VM

16/05/2016

Det danske ishockeylandshold har udmærkede betingelser for at gå videre til kvartfinalerne ved VM i Rusland, men Danmark kan ikke selv afgøre sin skæbne i gruppe A.

Søndag aften tabte Danmarks direkte konkurrent, Schweiz, 2-3 til Sverige efter straffeslag, så schweizerne fik et enkelt point med fra kampen, mens svenskerne snuppede to point.

Med sejren strøg Schweiz forbi Danmark, der ellers tidligere søndag besejrede Tjekkiet 2-1 og hentede to point i en afgørelse, der faldt efter straffeslag.

Schweiz ligger nu på den vigtige fjerdeplads, der giver billet til kvartfinalerne, med otte point, mens Danmark også har otte point på femtepladsen.

Første periode lignede en målløs affære, men Schweiz var bedst og virkede mere motiverede.

Det var derfor helt fortjent, at Schweiz bragte sig foran 1-0 med halvandet minut igen af perioden. Det skete på en superscoring af NHL-spilleren fra Montreal Canadiens Sven Andrighetto, der hamrede pucken op i krogen på et flot langskud.

Svenskerne havde pucken i mål fire minutter inde i anden periode, men scoringen blev annulleret, og situationen endte i stedet med en svensk udvisning og powerplay til Schweiz.

Den svenske udligning faldt lidt over halvvejs inde i anden periode, da Johan Sundström sendte en returpuck i mål, mens Sverige var i powerplay.

Schweizerne jagtede dog en sejr i ordinær spilletid, som ville give de tre point, og fem minutter inde i tredje periode lykkedes det at komme foran 2-1 ved Denis Hollenstein.

Sverige fik udlignet til 2-2 midtvejs i tredje periode, da Gustav Nyqvist scorede.

Mod afslutningen af perioden var Sverige en overgang to mand i overtal på isen på grund af schweiziske udvisninger, men det lykkedes ikke at score.

Det skete heller ikke i forlængelsen på fem minutter, og derfor skulle de to hold ud i en duel på straffeslag, hvor Sverige var bedst.

Danmark møder i den sidste gruppekamp Kasakhstan mandag, mens Schweiz tirsdag skal op imod Tjekkiet.

Både Danmark og Schweiz har otte point, men schweizerne er bedst i det indbyrdes regnskab.