Danmarks konkurrenter slider sig til sejr i VM-åbner

06/12/2013

Værtsnationen Serbien har som forventet lagt sig i spidsen af Danmarks pulje ved VM i kvindehåndbold, efter at serberne fredag aften åbnede turneringen med en sejr over Japan på 28-26.

Men de to point er formentlig også det eneste, træner Sasa Boskovic kan glæde sig over efter 60 pinefulde minutter, hvor hans hold længe balancerede på kanten af en klassisk fejlstart.

Serbien blev nummer fire ved sidste års EM og har givetvis store planer for dette VM foran eget entusiastiske publikum. Men serbernes angrebsspil var fra begyndelsen tungt og uden sammenhæng.

Hverken Viborg-stjernen Sanja Damnjanovic eller holdets anden storspiller Andrea Lekic kunne få værterne til at ligne de medaljekandidater, blandt andet Danmarks landstræner Jan Pytlick anser dem som.

Pytlick fastslog fredag eftermiddag, at en dansk sejr over Japan på søndag er et krav, men japanerne viste, at holdet kan være en ubehagelig modstander. I hvert fald så længe kræfterne rækker.

Det varede syv minutter, før serberne kom på måltavlen, og i defensiven var man meget længe om at få fat i et japansk mandskab, der reelt er blottet for langskudsstyrke, men som har mange letbenede kombinationsspillere.

Japanerne førte 13-10 ved pausen, og det burde have været en endnu mere komfortabel føring til de undertippede asiater, der dummede sig ved at brænde ikke mindre end tre straffekast på den serbiske målvogter Katarina Tomasevic.

Men Japan tabte pusten, efterhånden som anden halvleg skred frem, og hvis ikke der bliver satset alt i gennembruddene, har holdet ikke mange angrebsvåben at prale af.

Efter 42 minutter kom serberne første gang i front, mens publikum i den velbesatte arena i Nis leverede stor opbakning til hjemmeholdet.

Til sidst blev de belønnet med en tomålssejr, men den kan ikke skjule, at der skal bankes meget rust af Serbien, hvis holdet skal jagte medaljer ved dette VM.