Danmarks nye ishockeystjerne har aldrig lært at forsvare

Ydmyghed, opofrelse og muskuløst forsvarsspil.

Der er intet kompliceret ved det danske ishockeylandsholds opskrift på at overleve i A-gruppen. Alligevel fungerer den hver gang, fordi der internt på holdet er skabt en kultur, hvor fællesskabet er højt hævet over de enkelte profiler.

Derfor er det interessant, at Danmarks hemmelige våben ved VM i Rusland er en spiller, der rummer nogle helt andre kvaliteter.

Supertalentet Nikolaj Ehlers var som ungdomsspiller så dygtig til at kreere chancer og lave mål, at han kunne tillade sig at overlade det beskidte arbejde til holdkammeraterne.

Og det gjorde han så.

- Det defensive var noget, jeg ikke rigtig gad, da jeg var yngre. Derfor har jeg aldrig fået det lært, siger Nikolaj Ehlers.

Det må han nu kæmpe hårdt for at rette op på, og hvis han glemmer det, skal ledelsen i NHL-klubben Winnipeg Jets nok fortælle ham det.

Da Ehlers forlod klubben efter sin første NHL-sæson, var det et fremtrædende tema i evalueringen, at han skal blive bedre i defensiven, hvis han skal bevare den faste NHL-plads, han har tilkæmpet sig.

- De påpegede, at jeg kan blive bedre, men de ved også, at jeg kun er 20 år og har mange år til at arbejde med det. Men jeg kan ikke føle mig 100 procent sikker på holdet de kommende år. Der er ting, jeg skal arbejde med, siger Ehlers.

Når han alligevel blev noteret for 72 NHL-kampe, skyldes det, at han i offensiven er en spiller med potentiel verdensklasse.

Derfor røg han direkte fra juniorishockey til Winnipeg Jets uden en mellemstation i udviklingsligaen AHL, hvor mange talenter ellers begynder seniorkarrieren.

- Det har nok set lidt lettere ud udefra, end det i virkeligheden var. Det har været en hård sæson, siger Nikolaj Ehlers, der da heller ikke slap for nedture undervejs.

Sidste efterår spillede han helt usædvanligt 11 kampe på rad uden at lave hverken mål eller assister. Det havde han aldrig oplevet før.

- Hvis jeg skal være helt ærlig, var det lidt mærkeligt. Det har jeg ikke været vant til. Jeg går normalt ikke fire-fem kampe uden at lave point, siger Nikolaj Ehlers.

Vejen ud af mørket gik gennem en tur ned i tredjekæden, hvor der blev krævet hårdt slid og simpelt spil.

Dermed fik han også en forsmag på sit første senior-VM, hvor Danmark mod storhold som Rusland og Sverige kommer til at spille mange minutter i egen forsvarszone.

Ehlers får sin VM-debut lørdag eftermiddag, hvor danskerne møder Norge. Kampen begynder 15.15.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip