Danmarks nye U21-landstræner: Det er et privilegium

Niels Frederiksen har endnu engang valgt at gå i Jess Thorups fodspor.

I sommeren 2013 afløste han Thorup som cheftræner i Esbjerg, og nu afløser han selvsamme Thorup i jobbet som dansk U21-landstræner, efter Thorup sagde op til fordel for trænerjobbet i FC Midtjylland.

I velkomstgave som U21-landstræner har Niels Frederiksen fået billetten til den første danske OL-deltagelse i fodbold siden 1992, og derudover venter en EM-kvalifikation, der begynder i oktober. Hovedpersonen glæder sig til sit nye job.

- Holdet står over for store udfordringer på den internationale scene. Den kommende EM-kvalifikation og OL-turneringen bliver begge meget spændende udfordringer.

- Samtidig glæder jeg mig til de udfordringer, der ligger i at være med til at præge de unge talenter og talentudviklingen i Danmark på nærmeste hold.

- Det er et kæmpe privilegium, som jeg glæder mig til, siger Niels Frederiksen i en pressemeddelelse fra Dansk Boldspil-Union (DBU).

Han blev tidligere i august fyret som cheftræner i Esbjerg efter en skuffende sæsonstart, men Frederiksens erfaring og evner udløste efter få uger et jobtilbud fra DBU.

Her glæder man sig over at have fundet en erfaren træner til U21-landsholdet.

- Med Niels Frederiksen får vi en træner med gode resultater og stærk erfaring og ikke mindst rigtig god indsigt i at arbejde med unge spillere.

- Det er en styrke, at Niels kan tiltræde med det samme, så han sammen med assistenttræner Henrik Clausen kan udvikle holdet til de næste venskabskampe, så alle er klar til de vigtige EM-kvalifikationskampe i oktober, siger talentudviklingschef Flemming Berg i pressemeddelelsen.

Niels Frederiksen tiltræder i sit nye job 1. september og er med, når U21-landsholdet i næste uge tager til Tyskland og Ukraine for at spille to forberedelseskampe forud for EM-kvalifikationskampene mod Wales og Bulgarien i oktober.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip