Danmarks rivaler tager første VM-sejr i flot comeback

Det norske ishockeylandshold har haft en hård start på VM i Tjekkiet med tre nederlag på stribe, men onsdag aften var der endelig norsk succes i Ostrava.

Nordmændene var ellers i store problemer undervejs, men leverede et imponerende comeback og besejrede Slovakiet med 3-2 efter slovakisk føring på 2-0 i starten af anden periode.

Dermed henter Norge tre point og rykker forbi Danmark i gruppe B, hvor danskerne nu er næstsidst med ét point. I bunden ligger Slovenien, der endnu ikke er kommet på tavlen.

Det var en stor præstation af det norske mandskab, at spillerne bevarede roen i den oppiskede atmosfære, hvor 8000 slovakker forsøgte at råbe og skrige deres landsmænd til sejr.

Den store norske succeshistorie ved dette VM, det 19-årige backtalent Mattias Nørstebø, blev den store helt ved at score sit holds første og tredje mål med to smældende slagskudsmål i powerplay.

Med til historien om den dårlige norske VM-start hører dog, at holdet har haft et temmelig besværligt startprogram med Rusland, USA og Finland i de tre første kampe.

Nu venter de formodet letteste modstandere, og til dem hører Danmark. Danskerne og nordmændene mødes i et klassisk arvefjendeopgør lørdag aften.

Et stærk comeback så man også i den samtidige kamp i gruppe A, hvor ishockeygiganterne Sverige og Canada tørnede sammen.

Svenskerne startede som lyn og torden og førte 3-0 efter første periode. Canada kom dog flot tilbage og vandt 6-4. Dermed har canadierne maksimumpoint 12 efter fire kampe.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip