Danmarks rochef: Guldduo får svært ved at nå podiet

Det danske OL-titelforsvar i letvægtsdobbeltsculleren kom skævt fra start, da de olympiske mestre Rasmus Quist og Mads Rasmussen ikke formåede at kvalificere sig direkte til semifinalen.

Og ifølge sportschefen i Dansk Forening for Rosport, Lars Christensen, skal man ikke regne med at se den rutinerede duo nå samme højder som i London for fire år siden.

- De er oppe imod nogle rigtig gode hold. Det bliver nok svært for dem at steppe op på medaljeskamlen, siger Lars Christensen.

Quist og Rasmussen skal tirsdag ud i et opsamlingsheat for at komme i semifinalen, efter at de blot blev nummer tre efter Irland og Italien i mandagens indledende heat.

Her leverede de en indsats, som de selv kaldte "noget møg", men helt så slemt var det ikke i rochefens øjne.

- Indsatsen var egentlig godkendt, og de har gjort fremskridt siden World Cup-sæsonen. Det er rart at se.

- De kom til at hænge lidt i starten, og det gjorde, at de ikke fik roet helt, som de skulle have gjort. De blev lidt stressede og fandt ikke rytmen. Hvis de kan finde den i de kommende løb, er jeg ikke i tvivl om, at de kan ro sig i finalen, siger Lars Christensen.

Rasmus Quist og Mads Rasmussen holdt en lang pause efter OL-guldet for fire år siden og kæmper fortsat for at komme tilbage på det absolutte topniveau.

Parret kiksede kvalifikationen til OL, men kom alligevel ind ad bagdøren, da Belgien blev tvunget til at trække en båd.

Opsamlingsheatet begynder klokken 16.40 dansk tid, og her skal danskerne konkurrere med Angola, Cuba, Kina, Chile og Tyrkiet om to pladser i semifinalen.

/ritzau/

Dagens Gossip