Danmarks ti OL-medaljer skal hentes i otte sportsgrene

Skrevet af admin

17/03/2016

Dagens topnyheder

Torsdag meldte Danmarks Idrætsforbund (DIF) og Team Danmark ud, at målet er ti medaljer ved sommerens OL i Rio.

En målsætning der er blevet til efter samtaler med alle forbund og analyser af atleternes præstationer siden 2013.

Samtidig blev det meldt ud, at de ti medaljer ventes hentet i følgende otte sportsgrene: Badminton, brydning, cykling, håndbold, kajak, roning, sejlsport og svømning.

Lykkes det Danmark at hente de ti medaljer, vil det være det største antal siden legene i 1948, hvor Danmark hentede 20 medaljer.

Ikke siden dengang har Danmark hentet et tocifret antal medaljer. Tættest på var man i London for fire år siden med ni medaljer.

- I et historisk perspektiv vil ti medaljer være en sensationel præstation, men det er en realistisk målsætning.

- Der er så stor kvalitet hos atleterne og i forbundene i øjeblikket, og vores forberedelser er så grundige og ambitiøse, at vi kan melde denne målsætning ud, siger Morten Rodtwitt, der er DIF's chef de mission for det danske OL-hold.

Sportscheferne fra de forskellige olympiske forbund er netop vendt hjem fra en studietur i Rio.

- Det har været meget opløftende at mærke den seriøsitet og optimisme, som sportscheferne har videreformidlet. Jeg glæder mig til at se resultaterne af arbejdet i Rio, siger Morten Rodtwitt.

Lone Hansen, direktør i Team Danmark, glæder sig især over, at Danmark har medaljepotentiale i så mange forskellige sportsgrene.

- Jeg synes, Danmark kan være stolt af, at vi har atleter på højeste niveau i så bred en vifte af sportsgrene. Det viser, at mange forbund er dygtige til at udvikle talenter og gøre dem klar til at kæmpe om medaljer, siger hun.

Målsætningen på ti medaljer kan blive justeret 5. juli - en måned før OL begynder. Her meldes den endelige medaljemålsætning ud.

/ritzau/