Danmarks tobakskæmpe er klar til at gå på børsen

Skrevet af admin

28/01/2016

Mest læste i dag

Scandinavian Tobacco Group, STG, er endelig fuldt klar til at gå på børsen, så alle kan købe sig en bid af den danske tobakskæmpe. Det viser det prospekt, selskabet har udsendt torsdag.

Ifølge prospektet vil Scandinavian Tobacco Group ramme Københavns Fondsbørs 10. februar, hvor virksomheden efter planen vil have en markedsværdi på mellem 9,3 og 11 milliarder kroner.

- Dagens meddelelse markerer starten på en ny og spændende rejse for selskabet. Jeg har store forventninger til børsnoteringen og byder velkommen til nye aktionærer, der kan deltage i den fremtidige værdiskabelse i STG, skriver bestyrelsesformand Jørgen Tandrup i meddelelsen.

Scandinavian Tobacco Group er det tidligere Skandinavisk Tobakskompagni. Selskabet solgte i 2008 sine cigaretaktiviteter fra, og det sælger nu finskåren tobak, cigarer og pibetobak over hele verden.

I 2014 blev der solgt tobak for 6,1 milliarder kroner fra gruppen, og efter alle udgifter kunne selskabet sætte 640 millioner kroner på bankbogen.

- Det er et selskab, der leverer en stabil fremgang. Så investorer skal ikke købe sig ind og tro, at de har fået fat i en hurtigløber, siger investeringsøkonom hos Nordnet Per Hansen.

Til gengæld kan der være gode penge at hente for investorer, der ikke har et problem med at kaste penge i tobak.

- Våben og tobak er noget af det, der deler vandene, og der er mange, der fravælger at investere i det. Men for investorer betyder det, at efterspørgslen er mindre, og så bliver det også billigere at købe en del af STG's overskud, siger Per Hansen.

Når Scandinavian Tobacco Group går på børsen, vil der blive udbudt 35,6 millioner nye aktier til mellem 93 og 110 kroner per styk. Prisen afhænger af efterspørgslen i det udbud, der vil blive gennemført frem til 6. februar.

De mange aktier bliver solgt af STG's nuværende ejere, Skandinavisk Holding II og Swedish Match Cigars Holding. Førstnævnte er ejet af de gamle familier bag danmarkshistoriens mest kendte tobaksselskaber, Augustinusfonden og C.W. Obel.

/ritzau/