Danmarks U21-landstræner glæder sig til at møde Neymar

Skrevet af admin

21/04/2016

Mest læste i dag

Sent onsdag kom det frem, at fodboldspilleren Neymar stiller op for Brasilien i fodboldturneringen ved OL i Rio i august.

Værtsnationen møder blandt andre Danmark, hvis U21-landstræner, Niels Frederiksen, glæder sig til at møde superstjernen fra FC Barcelona.

- Neymars tilstedeværelse beviser, at det her ikke er en andenrangsturnering i hans optik, i Brasiliens optik og i mange andres optik, siger Niels Frederiksen til DR.

- Det er super spændende, at OL bliver profileret med nogle af spillets største stjerner. Vi håber jo også selv at kunne profilere turneringen med nogle af vores allerstørste talenter, siger landstræneren.

FC Barcelona og Det Brasilianske Fodboldforbund har aftalt, at Neymar deltager ved OL, mens Brasilien til gengæld må undvære angriberen ved Copa America, turneringen om det sydamerikanske mesterskab for landshold.

Copa America bliver spillet i USA i juni.

Brasiliens herrelandshold har aldrig vundet OL-guld i fodbold. Tre gange har Brasilien tabt finalen, senest ved OL i London for fire år siden, hvor Mexico vandt 2-1 i finalen på Wembley.

Dengang var Neymar også med på det brasilianske hold.

- Brasilien prioriterer det her OL ekstremt højt. De har aldrig vundet turneringen før, så de vil gøre alt for at vinde OL på hjemmebane.

- Det bliver et super stærkt brasiliansk hold, vi kommer til at møde. Det er kun godt for turneringen. Det gør det også mere interessant for vores unge spillere, siger Niels Frederiksen.

Brasilien skal ved OL møde Sydafrika, Irak og Danmark i gruppe A.

Kampen mod Danmark bliver spillet den 10. august i Salvador.

/ritzau/