Danmarks vej til U21-EM går over Østeuropa

Skrevet af admin

05/02/2015

Mest læste i dag

Den kommende danske U21-generation i fodbold får set en del til Østeuropa, når Jess Thorups landshold til efteråret skal forsøge at kvalificere sig til EM i 2017.

Det europæiske fodboldforbund (Uefa) har torsdag trukket lod til den næste EM-kvalifikation, og her er tre af de danske modstandere fra den østlige del af Europa.

Danmark er havnet i pulje med Rumænien, Bulgarien, Albanien, Wales og Luxembourg, og i modsætning til de senere års EM-kvalifikationspuljer er gruppevinderen denne gang direkte kvalificeret til EM, der i 2017 skal foregå i Polen.

Det skyldes, at slutrunden bliver udvidet fra otte til 12 hold. De ni gruppevindere ryger til EM, mens de fire bedste toere skal spille playoff om to pladser. Værtsnationen får den sidste plads.

Danmark og Bulgarien var også i pulje med hinanden i den seneste EM-kvalifikation, og her vandt danskerne begge opgør. Det blev 3-2 på udebane og hele 7-1 på hjemmebane i Aalborg.

Spillere, der er født efter 1. januar 1994, er spilleberettiget i den kommende U21-generation, og dermed kan Thorup igen råde over en lang række af de spillere, der har kvalificeret Danmark til sommerens EM i Tjekkiet.

/ritzau/